Dok je rock na čekanju, Alen Marin izrađuje lampe od starih kazeta i ploča

02.02.2021.

18:23

Autor: Kod nas doma/HTV

Dok je rock na čekanju, Alen Marin izrađuje lampe

Dok je rock na čekanju, Alen Marin izrađuje lampe

Foto: Kod nas doma / HRT

Umjetnost živi teško, to sigurno znate. Onemogućen nam je rad, to je zapravo najgore od svega, priča Alen Marin, glazbenik i frontmen benda Kojoti za HTV-ovu emisiju Kod nas doma

Pandemija je zaslužna za nedostatak posla na umjetničkoj sceni, što su Alen i njegova supruga Gorana i sami osjetili na vlastitoj koži.

Gorana, inače glumica, već je trideset godina članica ansambla Žar ptica i sretna je što se unatoč mjerama neke predstave ipak odigravaju. No ipak, kako kaže:

- Nedostaje mi ta nevjerojatna interakcija s djecom, ta napetost. Odmah šalju odgovor na ono što radiš – to mi beskrajno nedostaje.

Da bi živio, umjetnik mora stvarati, pa je izolacija Goranu malo pogurnula da njezina kreativnost izađe na vidjelo i negdje drugdje osim na kazališnim daskama – tako je nakon trideset godina probudila zaboravljeni talent te ponovno zasvirala klavir.

S druge strane Alen je otkrio novi talent – stvorio je malu radionicu u kojoj zaboravljenim i prašnjavim uspomenama daje novi život, i to ni više ni manje nego u obliku lampi napravljenih od starih kazeta i gramofonskih ploča. Ideju za to dobio je u obiteljskoj kući gdje je pronašao stare kazete te je uz pomoć uputa s interneta krenuo u realizaciju.

- Oduševljena sam, ja sam fascinirana. Nisam uopće znala da on ima u sebi još jedno umijeće, komentira Gorana Alenov novi hobi.

- Pokazao sam lampe prijateljima i sve sam ih razdijelio, kaže Alen i dodaje:

- Odmaram živce, to mi je kao neka terapija i izazov.

Materijale za izradu lampi nabavlja svugdje, a najviše od prijatelja. Svaka kazeta, CD i ploča koju mu donesu, Alenu daje inspiraciju:

- To su mi prelijepi i značajni predmeti iz tog jednoga razdoblja. Jako me podsjeća na djetinjstvo, imao sam hrpu tih kazeta.

- Ja njih spašavam, zaključuje Alen, koji na ovaj način ugodno popunjava vrijeme dok se njegov život aktivnog rokera ne vrati na staro.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!