Domagoj i Tristan - protagonisti novog HRT-ovog serijala Tata i ja

16.04.2022.

08:03

Autor: Kod nas doma/HRT

Tata i ja

Tata i ja

Foto: HRT / HRT

Večeras na 2. programu Hrvatske Radiotelevizije kreće novi serijal „Tata i ja“. Glavni protagonisti su Domagoj Vorberger, inače glazbenik i režiser na HRT-u, te njegov sedmogodišnji sin Tristan. Evo što su nam pretpremijerno otkrili.

- To je igrani serijal koji se bavi promocijom odnosa oca i sina, a i promocijom kreativnog rada i stvaranja 'ničega od nečega'. Stvaranje novih vrijednosti od praktički recikliranih materijala, koji se kasnije mogu koristiti u smislu zabave – poput kućice za ps, priča Domagoj.

Tristan kaže kako je na snimanju uživao, a sve što s tatom radi u serijalu, radi i inače kod kuće.

- Tako je i krenuo serijal. Mi stalno nešto izvodimo i radimo. On se meni priključio u tim mojim hobijima, i to ga je počelo interesirati. Stavljali smo to na društvene mreže i ljudima se jako svidjelo. Tako je i došlo do suradnje - moji prijatelji s HRT-a su to vidjeli i nazvali su nas zainteresirani za suradnju, dodaje Domagoj koji ističe kako voli to što radi.

Na snimanju je bilo raznih anegdota, kaže Domagoj, a ekipa im je bila odlična.

- Bilo je fora jer je Tristana dosta odvlačila tehnika, i sve oko snimanja. Toliko ga je zainteresiralo da sam mu morao nabaviti kamericu da se priključi snimanju. Uvijek je pregledavao što je snimio, čak je počeo i montirati.

Svoju emisiju Tristan i Domagoj uvijek završavaju s novom glazbom, na gitarama.

- Tristan je cijeli život u toj glazbi otkad se rodio. Rano je naučio svirati akorde na gitari, tako da smo iskoristili to da u serijalu za svaku temu napravimo jednu pjesmicu, i odsviramo ju. To mi je posebno drago jer smo povezali glazbu i taj kreativni rad. Stvarno sam zadovoljan s cijelim projektom, mislim da je nešto novo i posebno - zaključuje Domagoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!