08:16 / 20.02.2019.

Autor: D.M./HRT

Donald Trump i Kim Jong Un postali modni uzori

-

-

Foto: - / -

Neki frizerski saloni uopće ne naplaćuju bojenje kose u narančasto, a posebno su česti klijenti taksisti. I dok mlađi ipak češće odabiru Kimovu frizuru, stariji se odlučuju za Trumpovu.
U brijačnici skrivenoj u jednoj maloj hanojskoj ulici, Le Phuc Hai strpljivo čeka da kemikalije koje mu je frizer nanio na kosu posvijetle njegovu prirodno crnu boju vlasi te da one poprime nijansu kakvu ima kosa predsjednika Sjedinjenih Država.

Na stolici pored njega, devetogodišnji Gia Huy nevjerojatno nalikuje minijaturnom Kim Jong Unu. "Mnogi ljudi mi kažu da nalikujem Kim Jong Unu, osobito s ovakvom frizurom", kaže Huy, koji je dobio nadimak "Un" zbog sličnosti sa sjevernokorejskim vođom. Ne uspijeva skriti uzbuđenje kada govori o tomu da Kim sljedeći tjedan stiže u Hanoj na drugi sastanak s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom te se nada da će ga vidjeti uživo.Budući da u Hanoju vlada uzbuđenje zbog predstojećeg sastanka dvojice čelnika, frizer Le Tuan Duong odlučio je svojim stalnim klijentima ponuditi besplatne frizure a la Trump ili a la Kim.

"Hanoi je grad mira. Budući da su Donald Trump i Kim Jong Un upravo ovdje odlučili razgovarati o ponovnoj uspostavi mira, pomislio sam da bih i ja mogao učiniti nešto kako bih pokazao da stanovnici Hanoja pozitivno gledaju na održavanje summita", rekao je Duong. Po njegovu mišljenju Kimova frizura odražava mladost, a Trumpova snagu. "No među mojim klijentima puno je popularnija Kimova frizura", dodaje.

Ipak, ima i onih koji žele imati boju kose poput Trumpa. Hai, vozač taksi-motocikla, odlučio se za "trumpovski narančastu" priznajući: "Meni se stvarno jako sviđa Donald Trump pa stoga želim imati (njegovu) frizuru i boju kose."

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!