Donji Kraljevec ugošćuje najbolje vozače speedwaya

21.08.2019.

16:10

Autor: Danijela Bratić-Herceg/T.D./HRT

default error photo
Do važne utrke još su tri dana i sve je već spremno. U Donji Kraljevec dolazi 16 najboljih vozača iz 11 zemalja.
Malo međimursko mjesto Donji Kraljevec jedino u Hrvatskoj ima specijalizirani stadion za speedway utrke. U subotu će se ondje održati pravi sportski spektakl kvalifikacijska utrka za Grand prix. 

Do važne utrke još su tri dana i sve je već spremno. U Donji Kraljevec dolazi 16 najboljih vozača iz 11 zemalja.

- Od svih 16 vozača doslovno svaki može pobijediti i to je čar speedwaya, ona ljepota da nema neke izvjesnosti ili sigurnih igrača, objašnjava Darija Prša, direktorica utrke.

Organizatori najavljuju sportski spektakl. Boje Hrvatske branit će najbolji hrvatski spidvejaš Jurica Pavlic europski prvak i svjetski juniorski viceprvak. Kapetan je poljske prvoligaške ekipe s kojom trenutačno vozi finale playoffa. No ova utrka posebno mu je važna.

- Kad domaća publika navija za tebe to bi zamijenilo 100 tisuća poljskih navijača, meni osobno. I to mi je najdraže. Kako god da se ta utrka završi, moj cilj je predstaviti se pred svojim ljudima i početi tu utrku s osmijehom i završiti je, pa kakav god bude rezultat, ističe Jurica Pavlic.

U najprestižnije i najjače svjetsko speedway prvenstvo u idućoj godini plasirat će se samo tri najbolja vozača. A imat će glasnu i čvrstu potporu jer s njima dolazi i oko 6 tisuća vjernih navijača.

- Velika je čast pokazati ono što imamo, da Međimurje i sjeverna Hrvatska je toliko razvijeno da daje tu neku posebnu dodatnu vrijednost kao što je sport. Jer ipak je to neka vrsta luksuza i uslužna djelatnost, a kad to možemo razvijati onda znamo da smo na dobrom putu i u onom ekonomskom dijelu, kaže Darija Prša.

Ova utrka uistinu nije samo sportski već i turistički te gospodarski događaj. Jer je upravo speedway u proteklih  15 godina otvorio vrata Međimurja brojnim stranim posjetiteljima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!