"Dora 2023." - u veljači u Opatiji

04.01.2023.

13:48

Autor: HRT

 „Dora 2023.“ održat će se u Opatiji 11. veljače 2023, objavljeno je na potpisivanju Dodatka sporazumu o organizaciji manifestacije Glazbeni dani HRT-a, izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije. Sporazum su u centru "Gervais" potpisali gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin, glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb, direktorica TZ grada Opatija Suzi Petričić, ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković i direktor tvrtke Opatija 21 d.o.o. Igor Štok. 


"Dora" se prije pet godina se vratila u Opatiju nakon višegodišnje stanke te se od tada izbor za hrvatskog predstavnika na Eurosongu održava u Sportskoj dvorani "Marino Cvetković".

- Opatija je kao grad poznat po festivalima, to je nešto što treba biti u gradu. Zahvajujem ravnatelju i HRT-u, na izboru da Dora ostane tu, jer ona tu i pripada, rekao je Fernando Kirigin, gradonačelnik Opatije. 

Dodao je kako su zajedničkim zalaganjem i partnerskim odnosom Hrvatske radiotelevizije i Grada Opatije osigurali kontinuitet održavanja ove nacionalno važne glazbene manifestacije u Opatiji.

- Siguran sam da su naši radijski i televizijski profesionalci spremili vrhunsku produkciju u zadanim standardima visoke kvalitete koju HRT godinama gaji, i da će to biti spektakl u kojem će uživati posjetitelji u dvorani, a pogotovo pred malim ekranima i radijskim prijemnicima, kazao je ravnatelj HRT-a Robert Šveb

- Mislim da možemo zaključiti da je Opatija za "Doru" prirodno okruženje, to je veza koja traje 30 godina, od 1993. godine kada je u Opatiji održan hrvatski televizijski festival, dodala je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatije.

U ime tvrtke Opatija 21 d.o.o., direktor Igor Štok naglasio je da su njegovi djelatnici već uigrani i spremni za organizaciju spektakla te iznio podatak da će se u dvorani postaviti 18 tona tehničke opreme.

Ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković zahvalio je svima na dosadašnjoj uspješnoj suradnji i zaželio svim sudionicima na Dori 2023. puno sreće.

Potpisivanju ugovora nazočili su i ravnateljica Poslovne jedinice HRT-a Produkcija Marija Kosor, urednik HTV 1 i HTV 2 i voditelj Projekta Dora Tomislav Štengl, predstojnica Ureda glavnoga ravnatelja HRT-a Jagica Cvrk, koordinatorica Dore.

Dora se  prije pet godina vratila u Opatiju nakon višegodišnje stanke te se od tada izbor za hrvatskog predstavnika na Eurosongu održava u Sportskoj dvorani "Marino Cvetković".  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!