Dvoje HRT-ovaca u finalu Zlatnog studija za Najbolji radiji glas

29.01.2021.

12:55

Autor: HRT

Maja Ciglenečki i Robert Ferlin u finalu Zlatnog Studija

Maja Ciglenečki i Robert Ferlin u finalu Zlatnog Studija

Foto: Jutarnji list / Jutarnji list

Da je najveća medijska nagrada Zlatni Studio, pod motom 'najbolji biraju najbolje', itekako postala mjerilo uspješnosti, kvalitete i originalnosti, svjedoče i brojne reakcije nominiranih u 19 kategorija iz područja televizije, filma, radija, kazališta i glazbe.

Među njima su i dvoje finalista Hrvatske radiotelevizije (HRT) u kategoriji Najbolji radijski glas godine. To su Maja Ciglenečki, voditeljica na Drugom programu Hrvatskog radija (HR) i Robert Ferlin, urednik-voditelj na Radio Rijeci.

Maju Ciglenečki, kandidatkinju za Najbolji radijski glas slušatelji i gledatelji HRT-a znaju s Hrvatskog radija, ali i iz nekih televizijskih emisija. Od rujna 2019. dio je voditeljske ekipe emisije Dobro jutro, Hrvatska.

- Prvo sam radila na Radio Sljemenu, a na Drugom programu HR-a sam tek koji tjedan duže nego u Dobrom jutru. Ukupno sam na radiju četiri godine na televiziji puno, puno duže. Kod mene je išlo obrnuto nego kod većine. Sve ima svoje prednosti zato mi najviše odgovara kombinacija jednog i drugog. To su dva različita terena na kojim možeš razvijati različite vještine. I to te dodano kompletira kao voditelja. Ja u tome uživam.


- Ovo mi je prva nominacija i jako sam sretna. I to bi mi bila i prva nagrada što se tiče medija. Imam dovoljno mjesta za nju – naglasila je kolegi i konkurentu Robertu Ferlinu gostujući u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.


Maja je trenutno na rodiljskom dopustu te je stoga bila samo gost u emisiji u kojoj je inače domaćin.


Baš kao što je to jedno vrijeme bio i Robert Ferlin koji je još od 1990. vanjski suradnik HRT Radio Rijeka. 1991. zaposlen je kao lektor, a od 1992. kao novinar i urednik te voditelj. Emisije po kojima ga pamtimo su Điđi miđi, A gdje si ti te Tužibaba, koju još dan danas vodi. Od 1993. viđamo ga i na HTV-u. U studiju Rijeka vodio je Županijsku panoramu, bio voditelj emisija kao što su Boje turizma, Dan za danom, Studio 10, Afrovizija, Olimp, Evergreen, Malo misto, Razglednice iz Hrvatske, Dora, Porin i Dobro jutro, Hrvatska. Ove j godine četvrti puta nominiran za Zlatni Studio, a u svojoj kolekciji ima ih dva (2019. i 2020.)


- Kad je stigao prvi bio je iznad tv prijamnika, a kada je stigao i 'braco' onda sam svakog stavio na jedan zvučnik glazbene linije u dnevnom boravku. Ako treba bit će mjesta i za trećeg. – kazao je Ferlin.


- Između mene i Maje postoji jedna tajna veza, ne samo da i mi je baš ona prošle godine uručila Zlatni Studio, nego su HRT Radio Rijeka i Drugi program HR-a bili zajedno u jednom programu vezanu uz Europsku prijestolnicu kulture pa smo zapravo tu Maja i ja ostvarili naše prve, tajne kontakte, a onda i javne.


- Koje su čuli svi slušatelji – naglasila je kroz smijeh Maja.


- Radio je žena, a televizija je ljubavnica. – kratko ogovara Robert na pitanje radio ili televizija.


Glas za najbolji radijski glas možete dati online ili pak slanjem kupona koji izlaze u magazinu Jutarnjeg lista – Studiju, zaključno s 5. veljače, što je zadnji rok za glasanje.

I radio i televizija imaju svoje prednosti zato mi najviše odgovara kombinacija jednog i drugog.

Maja Ciglenečki

Radio je žena, a televizija je ljubavnica.

Robert Ferlin

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!