10:31 / 04.05.2018.

Autor: E.L.S./Hina

Dylan pokreće vlastitu liniju whiskeya "Heaven's Door",

Foto: Twitter

Foto: Twitter

Foto: - / -

Boca je svojevrsna interpretacija njegovih skulptura od željeza, a ikonografija ruralna - čine je vrane i kočije.
Američki kantautor i dobitnik Nobela za književnost Bob Dylan krajem svibnja s partnerima pokreće vlastitu liniju whiskeya koju će nazvati Heaven's Door, a sastojat će se od triju vrsta whiskeya - straight rye, straight bourbon i double-barreled, pišu američki mediji.

Liniju je Dylan odlučio pokrenuti s poznatim proizvođačem Angelss Envy bourbona i velikim obožavateljem Marcom Bushalom.

Obojica smo željeli stvoriti kolekciju američkih whiskeya od kojih će svaki na svoj način pričati vlastitu priču. Desetljećima putujem i probao sam neke od najboljih whiskeya na svijetu, a ovaj naš je izniman, kazao je Dylan za New York Times.

Sve tri vrste viskija već se mogu naručiti putem interneta, a od 21. svibnja naći će se na policama specijaliziranih trgovina u Sjedinjenim Državama. Boca je svojevrsna interpretacija njegovih skulptura od željeza, a ikonografija ruralna - čine je vrane i kočije.

Bushala je, među ostalim za New York Times rekao da je Dylan utjelovljenje značajki ključnih za promociju dobroga whiskeya: Vjerodostojan je, 100 posto američki i radi što želi i onako kako želi. Standardna linija Heavens Doora prodavat će se za 50 do 80 dolara po boci, a prva specijalna Bootleg Series edicija koja dogodine 'puni' 25 godina (riječ je o 25 godina odležanom whiskeyu), stajat će 300 dolara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!