Ekipa HRT-a u Viareggiu, na karnevalu koji slavi 150 godina

16.02.2023.

22:02

Autor: Borna Šmer/Dnevnik/HRT/R.S.

Karneval u Italiji

Karneval u Italiji

Foto: HTV / HRT

Ekipa HRT-a bila je u Italiji, u Viareggiu, na karnevalu koji slavi 150 godina. Jedan je od najvećih u svijetu, očekuje se i rekordna zarada. 

Atmosfera je od ranog jutra odlična, cijeli grad živi i diše za karneval. Ogromna alegorijska kola na satiričan način prikazuju ljude i događaje koji su obilježili godinu na izmaku. 

Prema procjenama na karnevalu je 10 tisuća ljudi i svi su jako zadovoljni. Hotelski kapaciteti i privatni smještaji su popunjeni gotovo do posljednjeg mjesta. Zadovoljni su i organizatori jer se procjenjuje da će ove godine zaraditi rekordni iznos. 

Sve će kulminirati 25. veljače kada će biti proglašena najbolja i najljepša alegorijska kola. 

- Moj otac je izrađivao kola, kao i moj stric koji je najnagrađivaniji graditelj u povijesti Viareggia. Tako da je meni ovaj ambijent potpuno prirodan. Rođen sam u njemu, za HRT Dnevnik rekao je Fabrizio Galli, umjetnik.

- Izračuni i procjene govore da je karneval više od kulturnog događaja. Važan je i u ekonomskom smislu. Od karnevala i povezanih aktivnosti godišnje se uprihoduje od 30 do 40 milijuna eura, kazao je Andrea Mazzi, Zaklada "Karneval Viareggio". 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!