07:28 / 04.03.2015.

Autor: HRT

"Eko akademija" u zagrebačkom ZOO-u

-

-

Foto: - / -

Termini održavanja "Eko akademije" su od 8 do 14 te od 12 do 18 sati, izvijestio je zagrebački ZOO na svojim internetskim stranicama.
U zagrebačkom Zoološkom vrtu u tijeku su upisi u "Eko akademiju", edukativno-zabavni program namijenjen školarcima od 2. do 6. razreda, koji će se održavati za vrijeme proljetnih školskih praznika, od 30. ožujka do 3. travnja.

Termini održavanja "Eko akademije" su od 8 do 14 te od 12 do 18 sati, izvijestio je zagrebački ZOO na svojim internetskim stranicama.

Svakodnevno, na svom koraku, susrećemo se s eko-pojmovima. Eko-način života, eko-uzgoj biljaka, eko-proizvod i tako dalje. No znamo li što zapravo znači biti 'eko'?... Upravo to otkriva Eko akademija, poručuju iz zagrebačkog Zoološkog vrta.

To je najzabavnija akademija ikad, u kojoj se kroz igru i zabavu obrađuju važne teme za naš planet i djeca se upoznaju s važnim ekološkim pojmovima od zaštite prirode, biološke raznolikosti, održivog razvoja, očuvanja okoliša, ističu iz ZOO-a.

U društvu čimpanzi, anakondi, ždralova, crvenog pande, zvjezdača, orlova, tapira i ostalih stanovnika Zoološkog vrta upoznajemo životinje svih krajeva svijeta. Danas je opisano skoro dva milijuna životinja, a vjeruje se da ih barem još pet milijuna tek treba otkriti. Od poznatih vrsta svaki četvrti sisavac, svaka osma ptica i svaki treći vodozemac su ugroženi. Vjeruje se da, zbog ljudskog djelovanja, vrste nestaju 1000 puta brže nego bi izumirale prirodnim putem. Na akademiji učimo zašto je važno sačuvati biljke i životinje i što sve možemo činiti kako bi im pomogli i zaštitili ih, ističe zagrebački ZOO.

Djeca će se kroz eksperimente i praktične radionice upoznati s najvažnijom molekulom - vodom, s time kako voda kruži u prirodi, koliko ima pitke vode na Zemlji, koje su posljedice onečišćenja.

Otapanjem samo sjevernih ledenjaka razina mora bi se podigla za 75 metara, a samo 1 metar viša razina mora bi uništila i potopila domove više od 60 milijuna ljudi, navodi se među u ostalim u priopćenju ZOO-a.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!