11:04 / 23.08.2021.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Eko film festival - jedinstven u svijetu

Smaragdni eko film festival

Smaragdni eko film festival

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

14. izdanje Smaragdnog eko film festivala SEFF održava se od 26. do 29. kolovoza i na ovom izdanju ovog jedinstvenog u svijetu eko film festivala, festivalski tim obilazi mjesta Pounja, te Lonjskog polja, prikazujući publici filmove koji bude ekološku svijest.

Središte festivala je u prostorijama udruge KAS u Sisku, festivalski tim svakodnevno će biciklima obilaziti Sisačko-moslavačku županiju, te tako osigurati da se cijelokupna manifestacija održi bez ugljičnog otiska.


Detalje o projektu doznali smo od gosta emisije Dobro jutro, Hrvatska - organizatora festivala Danijela Pavlića:

Ove godine vizual festivala kreirao je svjetski poznati Marvelov crtač stripova Dalibor Talajić, a o najbolje radove bira međunarodni ocjenjivački sud.


O dugometražnim filmovima će odlučivati Jose Vieira Mendes (Portugal), Francesco N.M. Rasero (Italija), te Branko Ištvančić (Hrvatska). Žiri kratkometražnih filmova čine Spomenka Saraga (Hrvatska), Aiste Diržiute (Litva) i Barbara Rivera Parkers (Španjolska). 


Animirane filmove biraju Nata Rudman (Rusija), Sabri Pajaziti (Kosovo) i Corina Eredenta Moldovan-Florea (Rumunjska).


- Osim projekcija filmova, u prostorijama Udruge KAS održat će se i filmske radionice koje vode Branko Ištvančić, Dalibor Talajić i Daniel Pavlić, a 14. izdanje festivala ponovno ima svog promotora u ulozi kuma - ovogodišnji kum festivala je glumac Dušan Bućan, ističu organizatori.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!