14:00 / 11.09.2018.

Autor: E.L.S./I.G./HRT

Ekskluzivna večera HTZ-a u Parizu

-

-

Foto: - / -

Zanimljivo je da sve veći utjecaj na mlade turiste imaju upravo internetski blogeri i takozvani vlogeri - koji jednom objavom mogu privući tisuće gostiju.
Hrvatska turistička zajednica u suradnji s Michelinom po prvi je puta organizirala ekskluzivnu večeru u jednom poznatom pariškom restoranu gdje su se predstavljala hrvatska jela mladim francuskim "influenserima".

Nedaleko Elizejskih poljana restoran je  La Scene. Prestiž potvrđuju poznata imena koja ondje zalaze: Dolaze francuski političari, poznati pjevači. Kuhinja je otvorenog tipa, dijelimo našu gastronomiju s gostima koji mogu vidjeti kako ona nastaje, kaže šefica kuhinje Stephanie Quellec.

Prvi put u povijesti restorana večeru su pripremali vrhunski francuski i hrvatski kuhari. Menu se sastojao od ribe do telećeg ćevapa.

Večeru je ocjenilo dvadesetak francuskih - "influensera". Svojim sljedbenicima na društvenim mrežama, a ima ih više od milijun - servirali hrvatske specijalitete - iz prve ruke.

Mladi, pogotovo oni mlađi od dvadeset godina su na Instagramu što meni daje mogućnost da podijelim s njima neku kulinarsku informaciju. Mogu dobiti pet tisuća lajkova u samo nekoliko sati, kaže bloger i vloger Herve Palmieri.

Ovo je dio predstavljanja naše turističke ponude na stranim tržištima. Kroz društvene mreže, kroz digitalne kanale komunikacije ali i ovakva događanja promoviramo hrvatsku ponudu na 11 svjetskih tržišta.

Večera je rezutirala tisućama "lajkova" s društvenih mreža a pljesak potvrdio da je Hrvatska - hit.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!