15:24 / 01.06.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Elis Lovrić propjevala i na japanskom

-

-

Foto: - / -

Naša uspješnja kantautorica Elis Lovrić je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska predstavila prvu na svijetu labinjonsko-japansku knjigu 'Kanat od mora' čija je autorica. Tim je povodom izvela i pjesmu 'Ku bi more' – i to na japanskom i labinjonskom.
Naša uspješna kantautorica Elis Lovrić je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska predstavila prvu na svijetu labinjonsko-japansku knjigu 'Kanat od mora' čija je autorica. Tim je povodom izvela i pjesmu 'Ku bi more' – i to na japanskom i labinjonskom.

Prevoditeljica knjige 'Kanat od mora' je Irena Srdanović, nakladnik Akcent studio, a sunakladnik je Gradska knjižnica i čitaonica Pula.

Elis Lovrić izvela je i pjesmu 'Fanica' budući da će se premijera predstave 'Vježbanje života', čija je ta skladba sastavni dio, najavljena za 24 i 25.lipnja u HNK 'Ivan pl.Zajc' u Rijeci, a 'Fanica' je i sastavni dio knjige koju predstavlja.

Labinjonska cakavica je krajem 2019 uvrštena na popis zaštićene nematerijalne baštine RH, a zbog doprinosa Elis Lovrić očuvanju ovog rijetkog jezika, Grad Labin joj je posvetio stepenište u njezinoj bivšoj srednjoj školi u Labinu, na kom su ispisani stihovi iz njezine pjesme 'Kolor'.

Kao glumica, Elis Lovrić je odigrala brojne glavne uloge i često spominje jednu od najdražih: Fanicu. Za nju je dobila i Rektorovu nagradu, a sad je ponovo Fanica u istom kazalištu u Rijeci gdje je godine 1990. odigrana premijera legendarne predstave 'Vježbanje života' Nedjeljka Fabria i Darka Gašparovića u režiji Georgija Para.

Pogledajte gostovanje Elis Lovrić u emisiji Dobro jutro, Hrvatska:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!