Elton John napustio Twitter

11.12.2022.

14:52

Autor: HINA/A.S.

Razlog njegovog odlaska je promjena politike Twittera

Razlog njegovog odlaska je promjena politike Twittera

Foto: Reuters / Reuters

Britanski glazbenik Elton John napustio je u petak Twitter, pridruživši se nizu slavnih osoba koje su otišle s te društvene mreže nakon što ju je kupio milijarder Elon Musk.


John, koji se trenutno nalazi na svojoj posljednjoj svjetskoj turneji, kao razlog svog odlaska naveo je nedavnu promjenu politike Twittera.

- Cijelog sam života nastojao koristiti glazbu kako bih zbližio ljude. No, sada me žalosti kada vidim kako se dezinformacije koriste kako bi se naš svijet razdijelio, objavio je John na Twitteru, gdje ga prati više od 1,1 milijuna ljudi.

- Odlučio sam više ne koristiti Twitter, s obzirom na nedavnu promjenu politike, koja će dezinformacijama omogućiti da cvjetaju bez kontrole, dodao je John.

Sedamdesetpetogodišnji aktivist i pjevač hitova poput "Tiny Dancer" i "Rocket Man" se pridružio dugom popisu poznatih i slavnih koji su nedavno napustili Twitter, uključujući manekenku Gigi Hadid, spisateljicu Shondu Rhimes i bivšeg gitarista sastava White Stripes Jack Whitea.

- Volim Vašu glazbu. Nadam se da ćete se vratiti. Ima li nekih osobitih dezinformacija koje Vas brinu, napisao je Musk u odgovoru na Johnovu objavu u petak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!