Europski motosusret vlasnika Yamaha XJR

02.06.2022.

07:05

Autor: Anita Bartolović/V.K./Regionalni dnevnik/HRT

Moto susret

Moto susret

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Ove godine u Istri se održava drugi Europski motosusret vlasnika motocikala Yamaha XJR. Okupljanje je svake godine u drugoj državi, a prvo je u Hrvatskoj bilo 2014. Uz, naravno, vožnju motociklima, u prvom je planu i zajedničko druženje. 

Netko bi pomislio zvuk motora kao i svaki drugi, ali motori koji su stigli u Pulu ipak su posebni.

- Retro dizajn, vrlo klasičan. Ovo je jedan tip i vjerojatno nema dva ista. Svi su drukčiji, svi vole nešto doraditi, svi vole nešto šarafiti po njemu. Jedinstven, a opet nas povezuje, govori Dražen Hubak, XJR klub Hrvatska.

Ljubitelji ovih motora dovezli su se iz cijele Europe. Stigli su iz Njemačke, Slovačke, Nizozemske, Hrvatske, Poljske, Češke, a svi oni imaju istu želju, odmoriti se i voziti.

- Dolazimo iz Ujedinjenog Kraljevstva. Euro festival je uvijek bio veliki događaj za sve nas svake godine, energija, živost i prijateljstvo su odlični, naglašava Steve Moris iz Velike Britanije.

Živost i prijateljstvo glavna su karakteristika motorista. 

- Uglavnom se fokusiramo na vožnje, izlet u prirodu i imamo centralnu večeru danas, ali uglavnom se vozimo, naglašava Hubak. 

- Ovaj susret znači jednu veliku stvar za okupljanje istomišljenika koji vole tu vrstu motora XJR1300. Nakon dugo godina, evo opet se nalazimo da vidimo prijatelje, rekao je Lucio Slama iz Rijeke. 

Drugi Europski susret važan je i Pulskom domu za nezbrinutu djecu.  

- Kao djeca smo uvijek voljeli motor pa to želimo i djeci u dječjem domu, tako da ćemo otići tamo da im uveselimo dan, a navečer ćemo skupljati donacije, govori Hubak. 

Europski moto susret traje do petka. Dobra je to prilika i za istraživanje turističke ponude istarskoga poluotoka.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!