Evo kako je glasala Hrvatska

14.05.2023.

01:27

Autor: HRT

Bodovi hrvatske publike

Bodovi hrvatske publike

Foto: HTV / HRT

U Liverpoolu je održano veliko finale Eurosonga, a natjecalo se 26 država. Naš predstavnik bio je riječki bend Let 3 s popularnom pjesmom "Mama ŠČ!". Na kraju su naši predstavnici završili na 13. mjestu, a švedska pjevačica Loreen s pjesmom Tattoo pobjednica je ovogodišnje Eurovizije.


Najzanimljiviji dio finala uvijek je glasovanje i iščekivanje tko će odnijeti pobjedu. Glasovi se dijele na dva segmenta - glasove žirija i glasove publike.


Najprije smo doznali rezultate žirija, a potom i glasove publike. Prema glasovima žirija, Hrvatska je dobila tri boda od Portugala i osam bodova od Srbije. Prema glasovima publike, Hrvatska je dobila 112 bodova. Sveukupno smo sa 123 boda završili na 13. mjestu.

A kako je glasala Hrvatska?


Rezultate žirija pročitala je voditeljica HRT-a Maja Ciglenečki. Jedan bod dali smo Portugalu, dva boda Moldaviji, tri Estoniji, četiri Srbiji, pet Sloveniji, šest Španjolskoj, sedam Finskoj, osam Izraelu, deset Švedskoj, a 12 Italiji.


Prema glasovima publike, Moldaviji smo uputili jedan bod, Švedskoj dva, Češkoj tri boda, Izraelu četiri, Norveškoj pet, Albaniji šest, Srbiji sedam, osam bodova dali smo Italiji, deset Finskoj, a 12 bodova otišlo je u Sloveniju. 

U prvoj polufinalnoj večeri u Hrvatskoj je bilo 2.813 poziva i 10.612 SMS-a, a u velikom finalu 9.526 poziva i 38.047 SMS-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!