Evo što je HRT-u otkrila Iva Olivari, genijalna menadžerica Vatrenih

28.12.2022.

21:24

Autor: "Kod nas doma"/I.Z./HRT

Iva Olivari

Iva Olivari

Foto: Kod nas doma / HRT

U današnjoj emisiji HTV-a "Kod nas doma", gošća je bila prva dama hrvatske nogometne reprezentacije - team menadžerica Iva Olivari. Voditeljica emisije Iva Šulentić čestitala je reprezentaciji na velikom uspjehu koji su postigli na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru, osvojivši brončanu medalju, zlatnog sjaja.

Olivari je rekla da medalja iz Dohe ima posebno mjesto u njezinu domu. Dodala je kako se još nije odmorila, jer je tempo u Kataru bio intenzivan.

HTV-ova voditeljica nije mogla sakriti suze

- Hvala vam puno na čestitkama. Htjela bih zahvaliti svim divnim ljudima, koji su došli na doček, ne samo u Zagreb, nego i u Osijeku, Splitu, Omišu, Zadru i Karlovcu. Hvala im svima što su došli i uveličali taj dan našim igračima. I što su im na neki način zahvalili, za što su oni napravili na nogometnom terenu za našu domovinu. Htjela bih iskoristiti ovu priliku i zahvaliti se koordinatoru ovog projekta Jošku Lokasu, htjela bih se zahvaliti voditeljima - Luki Buliću i tebi (Iva Šulentić) na odlično odrađenom poslu. Mi smo nažalost, svi svjedočili, jednoj, hajdemo reći, medijskoj hajki koja je uslijedila danima nakon dočeka, ali ono što ja mogu reći, a vjeruj mi da je iz prve ruke, da su se igrači osjećali odlično na Trgu, da su bili sretni i zadovoljni i da su s Trga otišli punog srca. Prema tome hvala ti i još ti jednom čestitam na radu koji ste obavili, poručila je team menadžerica Iva Olivari.

HTV-ova voditeljica nije mogla sakriti suze, te je zahvalila Olivari na podršci.

- Bojala sam se da će do ovoga doći s obzirom na to da znam da si hrabra žena koja se ne boji reći što misli. Ispričavam se zbog ove reakcije, dodala je Iva kroz suze. 

Iva Šulentić

Iva Šulentić

Foto: Kod nas doma / HRT

"Ja sam ta koja koordinira"

Prva dama hrvatske nogometne reprezentacije istaknula je da je ljudi prepoznaju na ulici.

- Čak sam i ja postala neka medijska zvijezda, bila sam za Badnjak na Trgu pa su se svi htjeli slikati sa mnom. Nisam ja ni Lovren, ni Gvardiol, ni Livaković, ali sa svima sam popričala. Ovo je baš sretno razdoblje u našim životima, rekla je Olivari.

Naglasila je kako u reprezentaciji ima mnogo zaduženja. Dodala je da je njezin posao sve što je vezano uz administraciju i logistiku.

- Avioni, hoteli, prijava reprezentacije u natjecanje, praćenje svih mogućih propisa natjecanja. Ja sam ta koja koordinira, a to moji kolege odrađuju. Surađujem s izbornikom i cijelom ekipom. Da bi se reprezentacija okupila, da bi se igrači smjestili, i odigrali utakmicu, sve to netko treba odraditi i organizirati, kazala je.

"Nemam potrebu Vatrenima biti mama"

Olivari je poručila da uvijek na utakmice dolazi s nekoliko vrećica, jer uvijek nešto treba nositi, putovnice, kapetanske zastavice ili slično.

- Imam ja svoj laptop, ali ja sam papir varijanta. Svi mi se smiju, uvijek imam ruksak i barem dvije, tri vrećice, naglasila je.

Istaknula je da nema potrebu Vatrenima biti mama, ali im povremeno služi kao rame za plakanje.

Olivari je dodala kako zna i popiti kavu s našim reprezentativcima, redovito je pije s golmanom Dominikom Livakovićem.

Team menadžerica Iva Olivari rekla je da na utakmicama uvijek nastoji biti smirena, te da se zna dogoditi da smiruje dečke oko sebe. 

Sljedeći zadatak Vatrenih?

Osvrnula se i na svoje djetinjstvo.

- Bavila sam se uspješno tenisom do petnaeste godine, bila sam prvakinja Hrvatske i Jugoslavije. Sport te nauči poniznosti, prijateljstvu, pobjedama, porazima, poručila je.

Dodala je kako je zahvalna roditeljima što su je usmjeravali prema sportu.

Prva dama hrvatske nogometne reprezentacije otkrila je i sljedeći zadatak Vatrenih. Poručila je da sredinom siječnja putuje u Tursku, gdje će hrvatski nogometaši uskoro igrati kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Sudjelovat će i na ždrijebu Lige nacija. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!