13:54 / 13.04.2021.

Autor: T.V./HRT Radio Split/HRT

Fešta "Ta divna splitska noć" za kraj pandemije

Split

Split

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Splitska udruga Picaferaj najavljuje prvu svjetsku feštu proslave kraja pandemije coronavirusa, koja će se održati u Splitu. U tu su svrhu već zakazani razgovore s Turističkom zajednicom te brojnim mogućim izvođačima tog koncerta i popratnih fešta.

- Ne znam kad će pandemija završiti, ostavimo to stručnjacima, ali čim se proglasi kraj pandemije, za dva-tri dana ćemo biti spremni napraviti veliku feštu i neće nam nijedan drugi grad biti ravan u tome, poručio je Ivan Bubalo u ime Picaferaja, udruge koja je u tu svrhu zajedno s kulturno-estradnim djelatnicima pokrenula inicijativu prema Gradu Splitu i Turističkoj zajednici grada da se pripremi fešta za pamćenje.

Zanimljivo je da je u organizaciju uključen i Ante Ćićo Ganza, čovjek koji je osmislio nekadašnje nezaboravne splitske Lude noći, a njegov pristanak izazvao je oduševljenje medju članovima udruge.

Fešta za kraj pandemija zvala bi se “Ta divna spliska noć”, a sastojala bi se od koncerata i zabave na čitavom nizu gradskih punktova, te bi u dogovoru s ugostiteljima označila buđenje grada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!