Festival društvenih igara za sve uzraste

25.05.2023.

12:45

Autor: Hina/HRT/V.M.

ilustracija

ilustracija

Foto: PicMy / Shutterstock

Festival društvenih igara (FDI) koji obuhvaća društvene igre za sve uzraste, predavanja, radionice, igraonice i kvizove organiziraju Centar za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) i Terrible Creations d.o.o., a održat će se 27. i 28. svibnja na dvije lokacije u Zagrebu.

Posjetitelji festivala sa sloganom "Uključi se, igranje (ni)je zarazno!" imaju priliku naučiti nešto o ulozi društvenih i logičkih igara u odgoju djece, o 3D oblikovanju i printanju igara, pa sve do praktičnog učenja kako razviti svoju igru ili scenarij za Live Action Role Playing. Program će održati više od 20 domaćih predavača i voditelja.

U CeKaTe-u održat će se stručna predavanja o odgoju djece te igraonice namijenjene djeci, roditeljima i obiteljima, dok će se u kafiću Crni Mačak u Mesničkoj ulici održati program za odrasle i stručnjake koji uživaju u društvenim igrama.

Nandor Laklia, osnivač tvrtke za razvoj igara Parallel Worlds Foundation iz Mađarske, održat će u subotu predavanje "Game design for museums: How to make the Bronze age come alive?".

Poseban naglasak stavit će na boardgameove, uživljavanje u likove (LARPanje) i gameifikaciju. Istaknut će na što treba pripaziti prilikom suradnje s muzejima kako bi se što vjerodostojnije prikazalo brončano doba.

Laklia je u posljednjih 10 godina dizajnirao i surađivao u stvaranju povijesnih i edukativnih vođenih tura te igara sa sudjelovanjem.

Sav program je besplatan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!