17:18 / 01.05.2021.

Autor: Tatjana Lisičin/M.M./Regionalni dnevnik/HRT

Festival ženskog nogometa

Festival ženskog nogometa

Festival ženskog nogometa

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

U Splitu je održan festival ženskog nogometa. Promoviran je u Hrvatskoj prilično rijedak, ali djevojkama ipak privlačan sport. Na svježem zraku, u doba korone i internet nastave djeca doslovce vape za aktivnostima na otvorenome, za druženjem i normalnim životom. Ženski nogomet pokazao se kao odličan izbor. 

Treninge cure ne propuštaju. Zarazili su ih i balun i ekipa.

- U Hrvatskoj je 1 posto registriranih igračica u HNS-u, cura i djevojaka. Samo 1 posto od 142 tisuće registranih. U svijetu je taj postotak 7-10-15 posto i jednostavno mi moramo raditi na tome da se to pokrene, rekao je Ozren Maršić, član uprave ŽNK "Marjan", Split.

- U Splitu se evo nešto razvija, sretni smo što imamo suradnju s Hajdukom, tako da je ovo super početak. Svi su pozvani da dođu, isprobaju i vide kako to izgleda. Na Poljudu smo, rekla je Matea Bešlić, predsjednica ŽNK "Marjan", Split.

Omogućiti zdrav život, užitak, a možda i otvoriti vrata prema zanimljivoj budućnosti. To je cilj kluba koji će festival nogometa uskoro održati u Kaštelima, Imotskom, Sinju i Makarskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!