12:55 / 28.06.2019.

Autor: Anja Cerar/V.M./HRT

Filharmonija i 'Goranovci' s Huljićem na Tomislavcu

-

-

Foto: - / -

Na otvorenoj pozornici festivala Zagreb Classic na Tomislavovu trgu zajedno nastupili Tonči Huljić i Madre Badeša Band, orkestar Zagrebačke filharmonije pod vodstvom Mirana Vaupotića, vokalni ansambl 'One 4' i Akademski zbor 'I. G. Kovačić'.
Na otvorenoj pozornici festivala Zagreb Classic na Tomislavovu trgu sinoć su zajedno nastupili Tonči Huljić i Madre Badeša Band, orkestar Zagrebačke filharmonije pod vodstvom Mirana Vaupotića, vokalni ansambl 'One 4' i Akademski zbor 'Ivan Goran Kovačić'.

Koncertna večer počela je glavnom temom iz Igre prijestolja te skladbom Ennia Morriconea, a slijedile su brojne Huljićeve pjesme u novoj, orkestralnoj izvedbi.

- Tu je riječ o novoj interpretaciji, radi se o mojim djelima i ovo je prva faza, prvi korak na koji sam se odlučio u novoj fazi svoje karijere, a to je instrumentalna glazba u kojoj ja sad postajem izvođač, rekao je Tonči Huljić.

Ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch napomenuo je da su prije tri godine počeli razgovarati s Huljićem u vezi s njegovim instrumentalnom glazbom: Izvela su je Kraljevska londonska filharmonija, pa smo mislili, zašto ne i Zagrebačka filharmonija. Evo dogodilo se da smo prije dva mjeseca to imali u našem novom ciklusu, a prije toga smo se već dogovorili da to radimo na našem Tomislavcu, rekao je Boch.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!