11:52 / 20.01.2021.

Autor: Hina/V.M./HRT

Filharmonijska posveta grupi Queen

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Orkestar Zagrebačke filharmonije najavljuje, u petak 22. siječnja, koncert u Kući za ljude i umjetnost Laubi, s programom posvećenom legendarnim britanskim rokerima, grupi Queen, čije će slavne skladbe izvoditi u posebnim aranžmanima s trombonima.
Orkestar Zagrebačke filharmonije u svojem Off ciklusu najavljuje, u petak 22. siječnja, koncert u Kući za ljude i umjetnost Laubi, s programom posvećenom legendarnim britanskim rokerima, grupi Queen, čije će slavne skladbe izvoditi u posebnim aranžmanima s trombonima.

- Iako u otežanim uvjetima potresa i pandemije, nakon Beatlesa, Zagrebačka filharmonija i u novoj kalendarskoj godini nastavlja aktivnosti najnovijim koncertom u Off ciklusu i glazbenom posvetom još jednome slavnom rock bandu, stoji u najavi.
Zagrebačka filharmonija: glazbeni zagrljaj zdravstvenim djelatnicima Ovaj petak, iznimno u Laubi, Filharmoničari pripremaju simfonijsku posvetu karizmatičnim vladarima pozornice - britanskoj grupi Queen.

Kao i mnoge druge glazbene posvete i koncert u Off ciklusu donijet će i ‘Somebody to Love’ i ‘Bohemian Rhapsody’ i mnoge druge uspješnice legendarnih britanskih rockera, ali će ipak po nečemu biti sasvim poseban. Naime, znamenite vokalne dionice Freddieja Mercuryja i ostatka Queenovaca neće pjevati vokali, već će ih izvoditi - tromboni.

Novi, nesvakidašnji i u potpunosti originalni aranžmani djelo su dugogodišnjeg člana Zagrebačke filharmonije, njena trombonista i skladatelja Marina Rabadana.

Vokalne dionice preuzet će članovi Kvarteta trombona Zagrebačke filharmonije, ugledni filharmonijski glazbenici Mario Šincek, Ivan Mučić, Marin Rabadan i Goran Glavaš, a u pratećem bandu pridružit će im se prokušani rokeri Matija Moslavac na gitari, Boris Novak na bas gitari, Berislav Arlavi na klavijaturama i klaviru te Renato Palatinuš na bubnjevima.

Gudači Zagrebačke filharmonije dat će cjelokupnoj izvedbi poseban filharmonijski sjaj, a glazbenim društvom na sceni, u broju ograničenom u skladu s epidemiološkim mjerama, ravnat će mladi maestro Veton Marevci.

Za brojne ljubitelje Queena i poklonike Off ciklusa, Zagrebačka filharmonija priprema i izravni prijenos koncerta koji možete pratiti ovdje.

Vječni hitovi poput ‘Somebody to Love’, ‘The Show Must Go On’, ‘We Are The Champions’, ‘I Want to Break Free’ ili ‘Bohemian Rhapsody’ samo su dio programa posvećenog legendarnim britanskim rokerima.

Rabadan najavljuje i više glazbenih iznenađenja te ‘skrivenih bisera’ iz Queenove kraljevske pjesmarice, a Zagrebačka filharmonija poručuje ‘Isključite barem na trenutak probleme i uključite ono što svi najviše volimo - dobru glazbu’.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!