18:48 / 23.12.2019.

Autor: V.M./Hina

Filmski Advent: klasici u kinu Tuškanac

Predbožićna noćna mora (foto: Kino Tuškanac)

Predbožićna noćna mora (foto: Kino Tuškanac)

Foto: - / -

Romantičnom komedijom ‘Philadelphijska priča’ Georgea Cukora i humornom dramom ‘Dani radija’ Woodyja Allena, zagrebačko kino Tuškanac nastavlja program Filmski Advent.
Romantičnom komedijom ‘Philadelphijska priča’ Georgea Cukora i humornom dramom ‘Dani radija’ Woodyja Allena, zagrebačko kino Tuškanac u ponedjeljak nastavlja program Filmski Advent, u okviru kojega prikazuje neke od najpopularnijih naslova iz povijesti filma.

Nakon Badnjaka i Božića, kada kino neće raditi, program se nastavlja u četvrtak holivudskim mjuziklom ‘Pjevajmo na kiši’ redatelja Stanleyja Donena i Genea Kellyja te dramom Erica Rohmera ‘Zimska priča’, nagrađenom na Berlinaleu.

Slijedi nagrađivana pustolovna krimi-komedija ‘Hotel Grand Budapest’ Wesa Andersona i melankolični mjuzikl ‘Cherbourški kišobrani’ Jacquesa Demyja s Catherine Deneuve, koji je jedno od najpopularnijih ostvarenja ne samo francuske, već i europske kinematografije šezdesetih.

U subotu se prikazuju ‘Nebraska’ Alexandera Paynea, egzistencijalna humorna drama koncipirana kao film ceste te kultni ‘Veliki Lebowski’, anarhoidna krimi-komedija braće Joela i Ethana Coena.

Za nedjelju je najavljen ‘Povratak u budućnost’, fantastična pustolovna komedija Roberta Zemeckisa te obiteljska drama ‘Jedan i dva’ Edwada Yanga, nagrađena za režiju u Cannesu, kojom je autor potvrdio svoj međunarodni ugled.

Program će zatvoriti u ponedjeljak, 30. prosinca, romantična screwball komedija ‘Njegova djevojka Petko’ Howarda Hawksa iz 1940. te ‘Izgubljeni u prijevodu’ Sofije Coppole iz 2003.

Kino Tuškanac je za Filmski Advent pripremio ukupno 27 klasika i suvremenih filmova za koje očekuju da će, kažu iz tog zagrebačkog kina, posjetiteljima izmamiti osmijeh na lice.

Od otvorenja programa polovicom prosinca do danas prikazano je četrnaest filmova, među ostalima, ‘Mališan’ (Charles Chaplin, 1921),  ‘Zrcalo’ (Jafar Panahi, 1997), ‘Čarobnjak iz Oza’ (Victor Fleming, 1939), ‘Praznik u Rimu’ (William Wyler, 1953), ‘Neki to vole vruće’ (Billy Wilder, 1959), ‘Amélie’ (Jean-Pierre Jeunet, 2001), ‘Predbožićna noćna mora’ (Henry Selick, 1993).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!