Forestland, 10. festival elektroničke glazbe

24.07.2022.

02:59

Autor: Ivica Grudiček/Dnevnik/IMS/HRT

Forestland - 10. festival elektroničke glazbe

Forestland - 10. festival elektroničke glazbe

Foto: Dnevnik / HTV

Na sjeveru Hrvatske traje 10. festival elektroničke glazbe Forestland. Nakon dvije loše godine zbog pandemije, ova bi trebala biti rekordna po broju posjetitelja. A zanimljivo je da je festival, usred šumarka i kukuruza, pokrenula šačica prijatelja koji nisu uspjeli otići na splitsku Ultru.


Kad već nisu nabavili ulaznice za onu Splitsku, nekoliko Međimuraca odlučilo je organizirati svoju miniUltru i nazvati je – Forestland. Organizator Saša Mikac to potvrđuje i kaže da su planirali mali event, privatnu zabavu, ali se to već iduću godinu pretvorilo u ozbiljan event.

Iz godine u godinu Forestland je bivao sve jači i posjećeniji. Otimali su se sponzori, a mala općina u srcu Međimurja doživljava turistički procvat. 

Anđelko Nagrajsalović, načelnik općine Sveti Juraj na Bregu, kaže da su udruge mladih pokušale napraviti nešto za sebe, ali i za cijelu regiju.

Ondje su glazbu producirali i Mauro Picotto, Mahmut Orhan... U desetak godina prodefiliralo je Brezjem petstotinjak znanih i neznanih umjetnika. 

Dvije pandemijske godine bile su pune izazova, no Forestland je izdržao i ide dalje. Danas su pred njima novi problemi poput inflacije i poskupljenja. Organizator Krešo Biškup kaže pak da oni ondje rade uz pomoć agregata, da je cijena goriva dvostruko poskupjela, ali je i ljudski rad jako poskupio.

No sve je to - mačji kašalj. Ipak su bez sponzora ti entuzijasti stvorili festival koji je danas prisutan na europskoj karti ljubitelja elektroničke glazbe.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!