Francuski institut zakazao filmski 'rendez-vous'

09.09.2021.

16:39

Autor: Hina/V.M.

Amelie

Amelie

Foto: Rendez-vous au cinema / HRT

Rendez-vous au cinema od 17. rujna do 17. listopada u tridesetak nezavisnih hrvatskih kina, u povodu 100. godišnjice Francuskog instituta u Hrvatskoj, prikazuje šest filmova koji predstavljaju različite estetske trendove suvremene francuske kinematografije.

Kako je najavljeno, filmski 'rendez-vous' u svom sedmom izdanju donosi nagrađivane i u kinima gledane filmove različitih stilova, od "čarobne, svjetski poznate komedije Amelie, introspektivne drame Skafander i leptir, preko višestruko nagrađivanog Adelinog života, Ozonovih 8 žena, animiranog filma Avantura na Sjeveru do ekološkog dokumentarca Sutra.


U suradnji s Kinom Tuškanac i Međunarodnim festivalom animiranog filma Animafest Zagreb, a u povodu otvorenja, 17. rujna održat će se hrvatska kinopremijera animiranog filma "Izgubio sam svoje tijelo" Jérémyja Clapina

Nakon toga, kao poseban dodatak ovogodišnjem programu, povodom smrti velikana francuskog glumišta Jean-Paula Belmonda, prikazuje se romantična drama "Ludi Pierrot" Jean-Luca Godarda iz 1965.


Isti film moći će se pogledati u svim nezavisnim partnerskim kinima, kao i ostatak programa Rendez-vous au cinéma. Program je nastao u partnerstvu Francuskog instituta u Hrvatskoj, Kino mreže, Kina Tuškanac, Animafesta Zagreb i Hrvatskog audiovizualnog centra.


Rasporedi projekcija nalaze se na službenim stranicama svakog pojedinačnog kina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!