Francuski majstor Traumer na partiju u zagrebačkom Aquariusu

02.02.2023.

20:20

Autor: HRT/I.B.

Traumer

Traumer

Foto: Val / HRT

Organski zvuk perkusija i pulsirajuće bas linije odlikuju ovog DJ-a i vlasnika etikete Gettraum. Na party u zagrebački Aquarius stiže i novosadski DJ Runy.

Bez basa nema dobrog ritma, a dodatnu aromu svemu daju efektne perkusije i bubnjevi. Pozornost na te glazbeno esencijalne stvari čini francuskog umjetnika Traumera pravim izborom za proslavu 10. godišnjice prvog Rave or die partyja 4. veljače u Aquariusu, kultnom mjestu zagrebačkog noćnog života još od 90-ih godina prošlog stoljeća.

Sposobnost stvaranja hipnotičke glazbe suptilnim i duboko nijansiranim ritmovima zaslužna je za popularnost ovog pravog predstavnika pariškog undregrounda diljem svijeta. Posljednju je godinu nastupao u najprestižnijim svjetskim klubovima kao što su Printworks, Fabric, Fuse ili Amnesia, a sad će prvi put nastupiti u Zagrebu nakon što ga je u tome prije tri godine spriječila pandemija.

Traumeru se u Aquariusu pridružuje Runy, novosadski DJ, sve popularnijii u regiji, a u posljednje vrijeme i u Zagrebu. Ovaj rezident klubova 20/44 i Tunnel te važan akter na sceni u susjedstvu vodi se idejom kako je muzika intelektualno oružje modernog doba. Sve će začiniti i jake zadarske snage Groove Masters, aktualni dobitnici nagrade Ambasador za najperspektivnijeg izvođača u regiji, te Lovre Milin i Toni Kostijal.

U 10 godina postojanja kolektiv Rave or die, poznat po entuzijazmu svojih osnivača, organizirao je niz sjajnih partyja poput onih na plaži Valkira kod Zadra ili s Felverom u zagrebačkoj Podmornici. Rođendanskim partyjem s velikim imenom poput Traumera obilježit će i novu eru u svom djelovanju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!