08:18 / 07.03.2018.

Autor: K.D./HRT

Franka je zadovoljna prvm reakcijama na pjesmu i spot "Crazy"

Franka Batelić

Franka Batelić

Foto: - / -

Nakon što je sinoć u središnjem Dnevniku predstavljen službeni videospot za pjesmu "Crazy" s kojom će nas Franka Batelić u svibnju predstavljati na Euroviziji u Portugalu, Franka je i s gledateljima emisije Dobro jutro, Hrvatska podijelila dojmove.

Nakon što je sinoć u središnjem Dnevniku predstavljen službeni videospot za pjesmu "Crazy" s kojom će nas Franka Batelić u svibnju predstavljati na Euroviziji u Portugalu, Franka je i s gledateljima emisije Dobro jutro, Hrvatska podijelila dojmove.

Tekst za pjesmu napisala je sama, a autor je glazbe Branimir Mihaljević. U nastajanju pjesme veliku je ulogu odigrao i mladi Denis Mevlja, a miksanje je povjereno londonskomu studiju Metropolis, s kojime su surađivale i brojne zvijezde poput Adele, Amy Winehouse, Lane Del Rey i brojnih drugih. Na završnoj obradi pjesme radio je legendarni londonski studio Abbey Road.

Voditelj HRT-ova tima za natjecanje za pjesmu Eurovizije (ESC) Tomislav Štengl podsjetio je da u polufinalnim večerima glasuju samo zemlje kje nastupaju, a u finalu sve zemlje natjecateljice. 50 posto glasova donose gledatelji a 50 posto žiri. Sljedećih mjesec i pol dogovarat će se detalji o nasupu, izgledu, sceni, kazao je Štengl., našalivši se da je predložio kolegama da jedno Otvoreno posvete ovoj problematici.

Franka je presretna i prezadovoljna da su napokon vani i pjesma i spot, reakcije su dobre, kaže. Franku nije strah, idem tamo dati sve od sebe. Treba se koncentrirati na pjesmu, kazala je. Ove godine neće biti scenskih efekata kao lani, pa se natjecanje vraća onom najvažnijem – a to je pjesma, zaključili su gosti.

Predstavljamo videospot za pjesmu Crazy s kojom će nas Franka Batelić predstavljati na Euroviziji

Ovogodišnje 63. natjecanje za pjesmu Eurovizije održat će se od 8. do 12. svibnja u glavnome gradu Portugala, Lisabonu. Sudjelovat će 43 države, čime je izjednačen rekord iz 2008. i 2011. godine. Sudjelovat će 43 države, čime je izjednačen rekord iz 2008. i 2011. godine. Slogan je ovogodišnjega natjecanja za pjesmu Eurovizije Svi na okup! (engl. All Aboard!), koji nas poziva da se okupimo na jednome mjestu i zajedno proslavimo glazbu i kontinent.

Poluzavršna će se natjecanja održati 8. i 10. svibnja, a završna je večer na rasporedu 12. svibnja. Ždrijebom je odlučeno da će se Republika Hrvatska natjecati u drugome dijelu prve poluzavršnice 8. svibnja u Altice Areni u Lisabonu. Sve tri eurovizijske večeri moći će se pratiti uživo na Prvome programu Hrvatske televizije, na Drugome programu Hrvatskoga radija te putem mobilnih uređaja, tableta i računala s pomoću multimedijske usluge HRTi.

Tijekom dana Franka će gostovati i na HRT-ovim lokalnim radiopostajama: HRT – Radiju Dubrovnik, HRT – Radiju Knin, HRT – Radiju Osijek, HRT – Radiju Pula, HRT – Radiju Rijeka, HRT – Radiju Split, HRT – Radiju Sljeme i HRT – Radiju Zadar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!