Gangster: Najgora tema na prvom sastanku? Politika!

07.11.2020.

13:26

Autor: M.Š./Kod nas doma/HTV

default error photo
Nedjeljko Babić, bračni je posrednik koji je prije 25 godina ostavio posao parketara da bi se posvetio karijeri za koju je rođen.
Nedjeljko Babić, bračni je posrednik koji je prije 25 godina ostavio posao parketara da bi se posvetio karijeri za koju je rođen: spajanju usamljenih muškaraca i žena. Brzo se proslavio zbog uspjeha, ali i svog zvučnog nadimka Gangster. Zahvaljujući Gangsteru je u proteklih 30-ak i više godine nastalo više od 430 uspješnih brakova, brojna kumstva, djeca i niti jedan razvod. O njemu je snimljen jedan od najnagrađivanijih hrvatskih dokumentaraca Gangster te voli (2013.) čiju režiju i scenarij potpisuje Nebojša Slijepčević.

Nedjeljko Babić bio je ovog tjedna gost u emisiji Kod nas doma i govorio o svom poslu – bračnom posredništvu. Kaže da je danas teško pronaći bračnog partnera.

- Tu su televizija, društvene mreže, mobiteli, obveze, razne brige i problemi… Žene gledaju malo bogatije muškarce, a muškarci gledaju lijepe žene. Svi biraju. Teško je ugoditi svima. Ali mi smo tu da pomognemo. Udruga Dalmatinski samci, čiji sam predsjednik, pomaže ljudima da nađu partnera i partnericu.

Muškarci češće traže Nedjeljkovu pomoć, a kako u Hrvatskoj manjka - kako kaže- slobodnih žena, okrenuli su se 'uvozu'.

- Često se zaletimo do Ukrajine. Ima tamo lijepih Ukrajinki koje se rado udaju u Hrvatsku koja je za njih Amerika. Idemo u Rumunjsku, u zadnje vrijeme i u Albaniju i tako namirimo manjak žena u Hrvatskoj – iskren je Gangster.

Da bi pronašao partnera onima koji se obrate za pomoć, osmislio je upitnik. U njemu su razna pitanja, želje - a obvezno je ostaviti i fotografiju. Sve to Udruga sprema u veliku kartoteku i, kako kaže Gangster, za sve – mlađe i starije – imaju rješenje. Priznaje da je bilo i dugih potraga za partnericom.

- On gleda duplo mlađu ženu… a ja uvijek rečem: 'gledaj onoga tko te hoće, nemoj gledati tko te neće'… Malo smo ga uvjeravali. Na kraju smo ga riješili, ali trajalo je godinama!, kaže.

Do sada nisu odbili nikoga, zovu ih za svih strana – radimo za sve ljude dobre volje, nikoga nikada nismo dobili, ističe. A na upit u čemu je tajna njegovog uspjeha, osobito što se tiče razvoda kaže:

- Mi kada nekoga spojimo održavamo vezu i dalje. Ako čujemo da ima nekih trzavica u braku, obavezno pomažemo. U braku treba biti razumijevanja i  opraštanja jer bez toga do rastava može doći svaki dan. Ne smije se biti sebičan u braku.

Za prvi sastanak dvoje zainteresiranih, na kojem je i on, savjetuje i darak za nju – ružu, čokoladu, parfem… uz obvezne komplimente.

- Najgore je ako on počne o politici. To je najgora tema na prvom sastanku. Žene vole komplimente i tako se može uspjeti. Treba biti i duhovit i zanimljiv. Najgore je ako je mladić dosadan, jer tko će cijeli život provesti s nekim dosadnim? Znači treba biti duhovit, šaljiv… ne treba biti svaki zgodan, može imati i drugih kvaliteta, dodaje.

Pogledajte razgovor:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!