07:47 / 25.10.2020.

Autor: Ante Kolanović/More/HRT

Gdje je danas galeb Ryan?

-

-

Foto: - / -

Galeb je prije tjedan dana otišao i u dva navrata se dolazio javiti. Vjerojatno je pronašao svoju obitelj pa tako sada ima dvije - onu Joškovu i svoju galeblju.
Prošloga ljeta HRT je objavio kratku priču o malom galebu koji je tri dana bespomoćno stajao ispred HRT-ovog centra u Zadru. Prozvali su ga Ryan, kao analogiju na gledani američki film "Spašavanje vojnika Ryana". Zadarski komunalci su ga nakon novinarskih poziva odvezli veterinaru.

➡️ Spašavanje galeba Ryana

Potom je veterinar galeba dao Jošku Dodigu iz Plitvica koji mu je najprije promijenio ime u Martin, a onda se i skrbio za njega.

Tako je Martin Ryan, dok nije potpuno ojačao, ostao na Plitvicama. Prije nekoliko dana Joško Dodig poslao nam je Martinove snimke. Kaže da je prije tjedan dana otišao i u dva navrata se dolazio javiti. Vjerojatno je pronašao svoju obitelj pa tako sada ima dvije - onu Joškovu i svoju galeblju.

I kako to zna biti, neki pronađu obitelj kod potpunih stranaca, a neki nemaju obitelj unatoč tomu što imaju braću ili sestre.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!