Gelato sisters nastupaju na 65. Zagrebačkom festivalu

11.01.2018.

18:26

Autor: DJH/M.Š.

default error photo
U susret 65. Zagrebačkom festivalu (26. siječnja) u Dobrom jutru gostovale su jedne od izvođačica – vokalni trio Gelato sisters.
U susret 65. Zagrebačkom festivalu koji se održava 26. siječnja u dvorani Kornati kongresnog centra City Plaza u Zagrebu u Dobrom jutru gostovale su jedne od izvođačica – vokalni trio Gelato sisters.  

Zagrebački festival najstariji je festival zabavne glazbe u ovom dijelu Europe, a održava se neprekinuto od 1953. godine. Osnovan je samo četiri godine nakon svog uzora, onog u San Remu, te vrlo brzo postaje uzor i pokretač svih ostalih festivala kao što su Opatija, Beogradsko Proljeće, Slovenska popevka, Šlager sezone u Sarajevu i Festival Split.

Gelato Sisters atraktivni su ženski trio koji čine Sanja Parmać, Neda Parmać i Romana Pavliša, a svoj izričaj bazira na djelovanju legendarne grupe The Andrews Sisters. Standardi swinga 30-ih i 40-ih godina poput 'In the mood' ili 'Boogie Woogie Bugle Boy' već su sastavni dio njihova repertoara, ali trio se nije tu zaustavio nego koketira i sa zvukom ženskih grupa pedesetih i ranih šezdesetih godina. Iza njih je božićni singl i spot 'Tiha noć', a široj publici prvi put predstavile su se na projektu grupe Swingers 'Božićna ekstravaganca'. Osim božićnog singla, u sklopu svjetskog nogometnog prvenstva snimile su singl 'Nogometna utakmica' koji je opjevao sve ženske ljubavne probleme za vrijeme trajanja prvenstva.

Sanja je profesorica glazbene kulture i voditeljica škole pjevanja Mikrofon Star u Zagrebu. Neda je odrasla u Pločama gdje je završila Osnovnu glazbenu školu. Pjevanjem se bavi od svoje 8.godine odrastajući u glazbenoj obitelji. Od 12. godine nastupa s ocem u grupi Kompas koja i danas djeluje. Nastupala je na Turbo Limach showu i na Hrvatskom Idolu, 2004. osniva grupu Feminem koja je predstavljala Hrvatsku (2010.) i Bosnu i Hercegovinu (2005.) na Eurosongu. Nakon prekida rada Feminema, Neda nastavlja samostalnu karijeru, a grupi Gelato sisters priključila se 2015. nastupom na Splitskom festivalu. Romana je najmlađa ste članica benda, rodom iz Koprivnice, glazbeno je obrazovana (svira flautu), po profesiji je kroatistica i etnologinja, a prošle godine je upisala još jedan smjer - kineski jezik i književnost. Osnivačica je koprivničkog benda Praline i Fast food.
Gelato sisters voli publika svih uzrasta, njihova glazba se žanrovski proteže od početka 20. stoljeća sve do današnjih hitova koji su obojani svevremenskim retro zvukom i skladnim troglasjem mladih pjevačica. Cure neprestano putuju i nastupaju predvodeći novi retro val na hrvatskoj sceni. 2017. bila im je vrlo uspješna, ostvarile su brojne suradnje među kojim ističu koncerte s Jazz orkestrom ORSRH, nastup In memoriam Zvonko Spišić za koji su snimile i obradile pjesmu 'Ti, on il netko treći', nastup na Božiću u Ciboni i na dodjeli nagrada Hrvatske diskografske udruge. Na samom kraju godine objavile su božićni singl 'Zagreb se za Božić sprema', te kao šlag na kraju, u velikoj konkurenciji prolaze na Zagrebački festival s pjesmom 'Ti i ja' za koju ovih dana snimaju i spot.
Najčešće nastupaju uz 'Popsicle band' kojeg čine Tvrtko Hrelec, Frano Putica, Goran Delač i Jerko Valdevit s kojima su i u emisiji Dobro jutro, Hrvatska otpjevale uživo 'Ti i ja':

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!