Geniji glazbene komedije - miljenici zagrebačke publike

18.10.2021.

11:21

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

Igudesman & Joo u Zagrebu

Igudesman & Joo u Zagrebu

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Klasični glazbenici, vrhunski majstori, violinist Aleksey Igudesman i pijanist Hyung-ki Joo već su dobro poznati publici u Lisinskom. I to, ponajprije, onoj željnoj dobre zabave, ali i klasične glazbe.

Taj svjetski poznati duo svaki put iznenadi novim i uzbudljivim programima u kojima spaja komediju s klasičnom glazbom i popularnom kulturom.


Spektakularnim programom "And now Beethoven" taj osebujni dvojac na originalan način odaje počast jednom od najvećih skladatelja svih vremena. 


Njegove Sonate za glasovir i violinu, ali i varijacije na temu Beethovenova najvećeg remek-djela, "Za Elisu", samo su dio koncerta na kojem, ovi umjetnici, publici diljem svijeta, redovito priređuju glazbeni show. 


Pred zagrebačkom su publikom peti put, što im je, kažu, bio dodatni motiv za nastup u Lisinskom, koji su komentirali u svom stilu:


- Beethoven je jedan od naših najboljih prijatelja. Znamo se iz škole, bliski prijatelji… Iako ga stalno zovemo, nikad se ne javlja! Valjda jer nas ne čuje. U svakom slučaju, mi njega volimo više nego on nas. I zato mu odajemo počast u Lisinskom, poručili su umjetnici.


Dodali su da su u Zagrebu nastupili više puta, ali ovaj put je bilo apsolutno najbolje:


- Pet milijuna ljudi u publici… Bilo je fenomenalno. Usput, vraćamo se u Lisinski 4. prosinca. I to s prijateljem Hrvatom - Johnom Malkovichem. To će biti još bolje ako je to uopće moguće. Obožavamo Zagreb, izjavili su Igudesman & Joo.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!