George Clooney od medija traži da ne objavljuju fotografije njegove djece

08.11.2021.

07:29

Autor: M.M./HRT/Hina

Glumac George Clooney i njegova supruga Amal

Glumac George Clooney i njegova supruga Amal

Foto: Henry Nicholls / Reuters

Glumac George Clooney pozvao je medije da ne objavljuju fotografije njegove djece kako ih ne bi doveli u opasnost.

Clooneyeva supruga Amal svjetski je poznata odvjetnica za ljudska prava i često pred sud izvodi zločince, što njihovu djecu čini potencijalnom metom osvete.

- Priroda posla moje supruge izaziva konfrontacije s terorističkim skupinama zbog čega poduzimamo sve mjere opreza kako bi nam obitelj bila sigurna, kaže Clooney u pismu koje je objavio Variety. Ne možemo zaštiti našu djecu ako ih bilo koja publikacija stavi na naslovnicu, ističe.

Holivudska zvijezda pismo je adresirala na "Daily Mail i druge publikacije". Pojasnio je da ga je na pismo potaknulo to što je u medijima vidio objavljene fotografije jednogodišnje kćeri glumice Billie Lourd.

Billie Lourd je kći pokojne glumice Carrie Fisher.

- Ja sam javna ličnost i prihvaćam da su intruzivne fotografije cijena koju moram platiti za obavljanje svoga posla, ali naša djeca to nisu, kaže se u pismu. Nikad nismo prodavali fotografije naše djece, nismo ih objavljivali na društvenim mrežama i nikada to ne činimo jer bismo na taj način njihove i naše živote doveli u opasnost. Ne u paranoidnu opasnost, nego u stvarnu opasnost, sa stvarnim posljedicama, napisao je. Nadamo se da se slažete s tim da potreba prodaje oglasa nije veća od potrebe da nedužna djeca ne postanu mete osvete, istaknuo je.

Amal i George Clooney imaju blizance stare četiri godine.

Clooney je već imao prijepore s Daily Mailom, britanskim tabloidom koji je svoje agresivno novinarstvo o slavnim osobama uspješno plasirao u Sjedinjenim Državama populističkom online verzijom.

Glumac je 2014. optužio list zbog izmišljenog članka o tomu da se njegova buduća punica protivi predstojećem braku s Amal. Uredništvo se tada ispričalo, a Clooney se na isprici zahvalio, no poručio je da ispriku ne prihvaća.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!