Glazba Dine Dvornika „hipnotizirala“ Sunčanu stranu Prisavlja

09.09.2021.

22:38

Autor: HRT/V.M.

Hipnotiziran - tribute to Dino Dvornik

Hipnotiziran - tribute to Dino Dvornik

Foto: Sunčana strana Prisavlja / HRT

Pjesme Dine Dvornika i danas odzvanjaju eterom i plesnim podijima, a tako je bilo u četvrtak navečer  i na otvorenoj pozornici HRT-a – Sunčanoj strani Prisavlja, gdje su jazz maniri izvedeni neki od najvećih Dininih hitova.

Prije dva dana bila je trinaesta godišnjica prerane smrti hrvatskog kralja funka, prije nešto manje od tri tjedna Dino bi napunio 57 godina – dvije su to obljetnice na koje se nadovezao novi spektakl na Sunčanoj strani Prisavlja.

Galerija
Hipnotiziran - Tribute to Dino Dvornik, Foto: Sunčana stranu Prisavlja/HRT
Hipnotiziran - Tribute to Dino Dvornik, Foto: Sunčana stranu Prisavlja/HRTMiron Hauser i Mario Huljev, Foto: Sunčana stranu Prisavlja/HRTHipnotiziran - Tribute to Dino Dvornik, Foto: Sunčana stranu Prisavlja/HRTHipnotiziran - Tribute to Dino Dvornik, Foto: Sunčana stranu Prisavlja/HRT

Jazz orkestrom HRT-a ravnao je Miron Hauser, a s našim big bendom bio je i njihov stalni gost – Hrvoje Rupčić, te niz glazbenika koji su svojim vokalnim interpretacijama Dininih bezvremenskih pjesama očarali publiku na prisavskoj livadi.


Koncert je otvorila „Ja bih preživio“ u nadahnutoj izvedbi svestranog glazbenika Nikole Marjanovića, koji je i ranije uspješno nastupao s obradom te pjesme, a u nastavku koncerta Nikola je s HRT-ovim jazzerima izveo i „Stvorena za to“.


Za sasvim novo glazbeno čitanje jednog od Dininih najstarijih hitova „Jače manijače“ bila je zadužena Helena Bastić, nekadašnji vokal grupe The Bastardz, koja je otpjevala i „Ti si mi u mislima“, a zvijezda HRT-ove "A strane" Sabrina Hebiri izvela je pjesmu „Nadahnuće“.

Sabrina Hebiri

Sabrina Hebiri

Foto: Sunčana strana Prisavlja / HRT

Uslijedila je, kako je dirigent Miron Hauser i najavio, malo drugačija verzija jednog od najvećih Dininih hitova „Zašto praviš slona od mene“ u „pravom jazz aranžmanu“ jer gošća na toj izvedbi bila je punokrvna jazz pjevačica Valerija Nikoloska koja je s Jazz orkestrom HRT-a snimila i album.


Zajedno s pjevačicom Ivanom Kindl u latino je zvuk HRT-ov big band utopio pjesmu „Misliš da sam blesav“.

Ivana Kindl

Ivana Kindl

Foto: Sunčana strana Prisavlja / HRT

Pjevač i tekstopisac Mario Huljev otpjevao je čak tri pjesme: prva je bila prekrasna balada „Pelin i med“ u kojoj je posebno do izražaja došla aranžerska i izvođačka kreativnost orkestra te sam vokal, za drugu pjesmu dirigent Hauser je, pak, istaknuo da je sumnjao treba li je uopće uvrstiti u program jer dolazi iz doba popularnosti trancea i ravea, no i tehnoidna „Imam rep“ itekako je dobro „sjela“ Huljevu i HRT-ovim jazzerima.


Nakon što je publiku pozvao da pljeskom zahvali Dini Dvorniku na glazbi koju nam je ostavio, Huljev je svoju dionicu hommagea kralju funka na Sunčanoj strani Prisavlja zaključio izvedbom pjesme „Neću da znam za nikog osim tebe“.

Mario Huljev

Mario Huljev

Foto: Sunčana strana Prisavlja / HRT

Lice dobro poznato iz naše emisije „A strana“, ali i s pozornica glazbenih kazališta Ervin Baučić uveo je publiku u završnicu koncerta izvedbom balade „Tebi pripadam“.


Za finale odavanja počasti Dini Dvorniku i njegovoj glazbi na Sunčanoj strani Prisavlja bila je zadužena naša pop diva Nina Badrić kojoj je Hauser unaprijed zahvalio, jer mu je upravo ona skrenula pažnju na to da je skoro zaboravio najbolju Dininu pjesmu:


- Pa, to je prvi sentiš na koji se poljubila, rekla Nina prije nego što je zapjevala „Ljubav se zove imenom tvojim“.

Nina Badrić

Nina Badrić

Foto: Sunčana strana Prisavlja / HRT

Nini se u posljednjoj pjesmi pridružio Ervin Baučić - i zajedno su, naravno, izveli „Rušila sam mostove od sna“, nezaboravni duet koji je Dino ostvario s Josipom Lisac


Na bis su na pozornicu izašli svi gosti koji su uz neodoljivi ritam pjesme „Ella-ee“ pozvali i publiku da zapjeva i zapleše s njima.

Hipnotiziran - tribute to Dino Dvornik

Hipnotiziran - tribute to Dino Dvornik

Foto: Sunčana strana Prisavlja / HRT

Sve izvedbe obilježile su i impresivne solo dionice u kojima su se redali članovi Jazz orkestra HRT-a.


Izravni prijenos koncerta „Hipnotiziran - Tribute to Dino Dvornik“ emitirali smo na Trećem programu Hrvatske televizije i Radiju Sljeme, a snimku koncerta potražite na usluzi HRTi gdje su dostupni emitirani sadržaji održani u sklopu projekta Sunčane strane Prisavlja.


Koncertu je prethodila emisija „Sunčana strana Prisavlja: Zvijezde ljeta i godina čitanja“, a također uz prijenos na HTV3.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!