Glazbene novosti: 3 koncerta i 5 domaćih singlova

06.11.2020.

19:58

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

default error photo
Glazbeni urednik na Hrvatskom radiju Dinko Komadina u ovotjednom pregledu u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavljuje nekoliko aktualnih koncerata i niz novih domaćih singlova.
Glazbeni urednik na Hrvatskom radiju Dinko Komadina u ovotjednom pregledu u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavljuje nekoliko aktualnih koncerata i niz novih domaćih singlova.

Neon Lies
(Goran Lautar) večeras će održati koncert na terasi zagrebačkoga kluba Močvara; dvojac Dunjaluk (Dunja Bahtijarević i Luka Čapeta) izvodit će sevdalinke (na svoj način) ove nedjelje u Močvari, a u ponedjeljak će Matija Dedić Jazz.hr Quintet muzicirati na pozornici ZKM-a – taj je koncert već rasprodan, ali moći će se pratiti putem live streaminga na društvenim mrežama Hrvatskog društva skladatelja i Jazz.hr-a. Uz Dedića, u tom kvintetu su saksofonist Saša Nestorović, bubnjar Kruno Levačić, kontrabasist Zvonimir Šestak i trubač Davor Križić.

Dubrovački bend Silente objavio je svoj novi singl 'Mene moje uši lažu'. U toj su pjesmi, nakon pet godina, ponovno ostvarili suradnju s Nikšom Bratošem koji je producirao njihova prva dva albuma. Spot su snimili u zagrebačkoj Tvornici kulture. Režirao ga je Srđan Kokanov. Silente će iduće godine objaviti svoj četvrti studijski album.Alen Vitasović je objavio novu pjesmu 'Vrime je za doma poć'. U popratnom videospotu pridružili su mu se njegovi kolege i prijatelji Dražen Turina - Šajeta, Elio Pisak i Edi Maružin iz Gustafa. Zaputili su se u selo Kremenje kraj Momjana i 'zaružili' u tamošnjoj konobi. Spot je režirao Luka Brgić.I Marin Jurić-Čivro ima novi singl – 'Bezdan'. Autorski ga potpisuju Marko Matijević Sekul te Boris i Maja Kolarić. Pjesma je nastajala između lockdowna i trenutaka slobode pa je mračnog ugođaja. Stoga se u popratnom videospotu isprepliću motivi noći i samoće u atmosferi napuštenoga grada. 'Skrojio' ga je kreativni tim Sonicyut.Vannu krase nenadmašne glasnice, ali i talent za skladanje i pisanje stihova. Njezina ploča 'Izmiješane boje' proljetos je nagrađena Porinom za najbolji pop album. Vanna nastavlja s autorskim radom. Baladu 'Puna memorija' napisala je prošle zime. Dario Lepoglavec je režirao popratni videospot. Kadrovi su snimljeni u Zagrebu i Lovranu (ispred hotela s kojeg se pruža prekrasan pogled na Kvarnerski zaljev).Vječni mladić Stjepan Jimmy Stanić predstavio je novu verziju svojeg evergreena 'Prolazi sve'. Aranžirao ga je cijenjeni dirigent Josip Cvitanović. Pjesma je u tom 'novom ruhu' izvedena uz pratnju njegova orkestra i najava je Jimmyjevog novog albuma '91+' koji će od idućeg petka biti dostupan na internetskim platformama, a krajem ovoga mjeseca bit će pušten i u fizičku prodaju na nosaču zvuka.Marko Zeljković Zelja potpisuje režiju spota. Snimili su ga u Lisinskom, i to dok je ta naša famozna dvorana još bila u procesu obnove od potresa.

Pogledajte gostovanje Dinka Komadine u emisiji Dobro jutro, Hrvatska:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!