16:19 / 04.12.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Glazbene novosti: Alenu Vitasoviću su zaprli oštarije

-

-

Foto: - / -

Glazbeni urednik na Hrvatskom radiju Dinko Komadina u ovotjednom pregledu u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavljuje nove singlove – Alen Vitasović, Franka, Jamie Collum…
Glazbeni urednik na Hrvatskom radiju Dinko Komadina u ovotjednom pregledu u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavljuje nove singlove – Alen Vitasović, Franka, Jamie Collum…

Alen Vitasović
je prigodno objavio pjesmu 'Oštarije su mi zaprli'. Ta svojevrsna oda svim zatvorenim birtijama ne govori samo o gubitku najdražih nam lokacija za druženje, nego opisuje i krizu koja je nastala nestankom tih mjesta, odakle je glazbenicima dolazila većina zarade koja im je osiguravala egzistenciju.

Popratni videopot je snimljen na potezu između istarskih sela Orbanići i Juršići. Kreirala ga je ekipa NuNu Production iz Pule, na čelu s Danijelom Bartolićem i Marijanom Banko. U njemu je, na samom početku, i naš kolega Branko Uvodić.Franka je predstavila svoju novu singlicu 'Plan B' kojom poručuje kako je ljubav sve, samo ne plan B. Glazbu je skladao Branimir Mihaljević, a stihove napisao Neno Ninčević. Dario Radusin je osmislio videospot na kojem je radio velik broj suradnika jer sadrži mnogobrojne vizualne efekte, specijalnu animaciju i scenografiju „tropskog raja" u kojem je tisuću raznovrsnih cvjetova.

Radnja donosi ulazak iz tmurne stvarnosti u svijet ljubavi. Franki se, kao glumac, pridružio zagrebački maneken Patrik Cvetko - trenutačno najtraženiji muški model u Hrvatskoj.Engleski džezist Jamie Cullum objavio je svoj novi album 'The Pianoman At Christmas'. Snimao ga je u legendarnom londonskom studiju Abbey Road.

Sudjelovalo je šezdesetak vrhunskih svirača. Pritom nisu obrađivali stare evergreene, nego muzicirali Cullumove nove autorske skladbe s božićnom tematikom. Jedna od njih je i pjesma 'Hang Your Lights'. Atraktivni videospot režirao je Joe Connor.Pogledajte gostovanje Dinka Komadine u emisiji Dobro jutro, Hrvatska:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!