20:01 / 19.02.2020.

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Glazbene novosti: hrvatsko-njemački 'dream team' u Lisinskom

-

-

Foto: - / -

Glazbeni novinar Ante Batinović u ovotjednim novostima donosi najave koncerta Orkestra Minhenskog radija, Zbora Bavarskog radija i hrvatskih umjetnika s dirigentom Ivanom Repušićem, nastupa dua Pocket Palma, Glazbene dane HRT-a...
Glazbeni novinar Ante Batinović u ovotjednim novostima donosi najave koncerata Orkestra Minhenskog radija, Zbora Bavarskog radija i hrvatskih umjetnika s dirigentom Ivanom Repušićem, zatim dua Pocket Palma, Tomislava Bralića i klape Intrade, klape Rišpet te Glazbene dane HRT-a u Opatiji.

Na koncertu iz ciklusa Lisinski subotom njemački umjetnici pod vodstvom Ivana Repušića, izvest će remek djelo hrvatske glazbene umjetnosti – Hrvatski glagoljaški rekvijem Igora Kuljerića. Koncert 22. veljače održat će se u spomen na maestra Vladimira Kranjčevića.

Bit će to ujedno i prigoda da se hrvatskoj javnosti predstavi novo spektakularno diskografsko izdanje – nosač zvuka opere Ero s onog svijeta (Ero der Schelm) Jakova Gotovca, u produkciji njemačkog nakladnika CPO.
Zbor HRT-a dio CD-a Ero s onog svijeta, njemačkog nakladnika CPO

Zagrebački duo Pocket Palma, ako nije uzburkao, a ono je namreškao domaće more popularne glazbe: Pocket Palma svojim instrumentalnim dionicama vraćaju u osamdesete, a tekstovima u njima poznatiju prošlost – doba CD-a i preklopnih mobitela, školskih plesova i slomljenih srca… Ovu slasnu kombinaciju zapakirali su u debitantski album nazvan po sebi i objavljen za Aquarius Records kojeg su brojni kritičari već uvrstili među domaće  albume godine, stoji u najavi njihova koncerta 29. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture.Interes publike, pak, za dalmatinske klape svakim danom a, posebno u Zagrebu u ove zimske dane, samo raste: Tomislav Bralić i Intrade nastupaju u Hali za Međunarodni dan žena, a klapa Rišpet nakon prvog rasprodanog najavila i drugi koncert u Lisinskom – i to 26. veljače.

U Opatiju se 'vraća' Ivo Robić! Na Glazbenim danima HRT-a Jazz orkestar HRT-a posvetit će mu koncert koji 28. veljače otvara manifestaciju. Nastupit će brojni poznati izvođači, a svi zajedno će na kraju izvesti Serenadu Opatiji.

Pogledajte gostovanje Ante Batinovića u emisiji Dobro jutro, Hrvatska:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!