15:11 / 22.10.2021.

Autor: Dinko Komadina/Dobro jutro, Hrvatska/V.M./HRT

Glazbene novosti: koncerti pomalo sele u zatvoreno

The Gentleman: "Body or Soul"

The Gentleman: "Body or Soul"

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Glazbeni urednik na Hrvatskom radiju Dinko Komadina u ovotjednom pregledu u emisiji Dobro jutro, Hrvatska najavljuje koncerte Tomislava Golubana, Svemirka, Natali Dizdar, Ide Prestar i drugih, te nove spotove Sare Renar, Devina Juraja, The Gentlemana i Vinka Ćemeraša.

Pogledajte gostovanje Dinka Komadine u emisiji Dobro jutro, Hrvatska:

Tomislav Goluban će održati svirke u Osijeku, i to dvije večeri zaredom: večeras u pivnici Runda, a sutra u tamošnjem Art Clubu. 


Hrvoje Galler, Šimun Matišić, Goran Delač i Bruna Matić večeras će muzicirati na terasi zagrebačkoga kluba Močvara. 


Grupa Svemirko sutra će koncertno predstaviti svoj treći studijski album „Skalamerija“ u zagrebačkoj Tvornici kulture.

U nedjelju će na 'Močvarnoj terasi' 'rokati' austrijski kvartet BUG i njemački trio Unbite, a Natali Dizdar će idućeg četvrtka (28. listopada) pjevati u šibenskoj Kući umjetnosti Arsen.


Ida Prester i njezin bend Lollobrigida, također idući četvrtak, nastupit će u zagrebačkom klubu KSET. Taj njihov koncert već je unaprijed rasprodan pa će Ida i Lollobrigida održati još jedan – u subotu, 30.listopada. 

„Hana je već dugo budna“ novi je singl s ploče „Šuti i pjevaj“, aktualnog albuma Sare Renar.


Pjesmu prati videospot snimljen na prekrasnim lokacijama otoka Mljeta koji je, međutim, posve lišen mediteranskog kiča i uvodi nas u apstraktan introspektivan svijet koji, pak, u posljednjim kadrovima podsjeća na 'Bergmanovu estetiku'. Režiju potpisuje Indi Novak, članica produkcijskog tima Mars Creative


Sara će sa svojim bendom sutra održati koncertnu promociju spomenutog albuma u Maloj dvorani Kulturnog centra Osijek.

Devin Juraj, pulski kantautor sa zagrebačkom adresom, objavio je svoj novi singl „Dan dva“. 


Popratni videospot snimljen je na tri lokacije – u galeriji Sveta srca, tunelu Zerostrasse i glavnoj pošti u Puli. 


Uz Devina, u spotu dominira model Ana Lea Janžić, a haljine su iz opusa pulskoga dizajnera Sasche Obradovića.

The Gentleman je predstavio svoju novu pjesmu „Body or Soul“. Glazbu je skladao sam, tekst je napisala Mrs. Dulovsky, a aranžman za puhače raspisala Lana Janjanin.


Stihovima nas vodi kroz složeni odnos fizičkih i duhovnih vrijednosti ljudske prirode. Dinko Šimac je režirao popratni videospot. Snimljen je u kultnom koprivničkom klubu Kugla. 


The Gentleman će idućeg petka (29. listopada) objaviti svoj novi album „Hide & Seek“.

Vinko Ćemeraš i njegov bend Talvi Tuuli zatvaraju prvo poglavlje svojega rada. Njihov debitantski album „Na putu“ proljetos je ovjenčan Porinom za najbolji album rock glazbe. 


Sad su već krenuli stvarati svoj drugi album i uskoro će nam predstaviti nešto svježe i novo. 


U međuvremenu, snimili su pjesmu „Boje“. Skladao ju je Ivan Huljić dok su mu, pri pisanju stihova, pomogli Marin Pelaić i Srđan Sekulović Skansi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!