Glazbene novosti: novi spotovi Albine i Ide Prester

02.06.2023.

14:59

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/HRT/V.M.

Spot Ide Prester

Spot Ide Prester

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

Glazbeni komentator Hrvatskoga radija Dinko Komadina u ovotjednom pregledu predstavlja nove spotove Alibine i Ide prester te najavljuje niz koncerata i festivala.

Na početku gostovanja u emisiji Dobro jutro, Hrvatska naš radijski kolega Dinko Komadina najavio je Porto Etno festival koji se od 1. do 3. lipnja održava u Exportdrvu u Rijeci, zatim Zagreb Beer fest koji će od 1. do 4. lipnja glazbom ispuniti Park dr. Franje Tuđmana u Zagrebu, te Stubica fest koji će se zbivati u Donjoj Stubici od 2. do 4. lipnja.

Mnoge će privući i koncert Amire Medunjanin u Areni Zagreb 8. lipnja, te slavljenički nastup Elementala na zagrebačkoj Šalati 3. lipnja.

Grupa Elemental slavi svoj 25. rođendan. U subotu 3. lipnja na Šalati će izvesti svoje najvažnije pjesme i isporučiti posebno planiranu bogatu produkciju. Unikatnu pozornicu za srebrnu obljetnicu na zagrebačkom Gradskom stadionu Šalata dizajnirao je Sven Grbec. Andrija Santro je složio rasvjetu dok je Viktor Krasnić zadužen za projekcije na videozidu.

Albina danas objavljuje svoj novi singl "Grad sve zna". Stihove je napisla sama, a Đana Smajo i Hrvoje Domazet upotpunili su skladanje melodije za pjesmu. Luka Matković i Ana Cindrić su skrojili popratni videospot. 

Ida Prester je objavila svoju novu autorsku pjesmu „70“. Ovako je opisuje: "Živimo u vremenu nezdrave paranoje od starosti. U panici smo od bora, lažemo o godinama. U tom svijetu terora mladosti, stariji ljudi su zanemareni, nevidljivi, pogotovo žene. Htjela sam pokazati kako život u starijoj dobi može biti divan i ispunjujuć. Starost nije sramota, već privilegija."

Popratni videospot je u retro-maniri režirala Hani Domazet, a snimao Urh Pirc. Zanimljiv je jer u njemu glume dame koje su u zlatnoj dobi 60+.

- Tražila sam gospođe, pune životne strasti, s iskrom u očima,  kaže Ida.

Uz zlatne dame, u spotu glume i Ksenija Marinković i Borko Perić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!