12:19 / 13.03.2019.

Autor: V.M./HRT

Glazbene vijesti: Andras Schiff, Brijačnica i istarski 'dance'

-

-

Foto: - / -

U emisiji 'Dobro jutro Hrvatska' Ante Batinović najavio je koncert čuvenog pijanista Andrasa Schiffa, festival Brijačnicu, a spomenuo se i istarskog dancea Livija Morosina.
U emisiji 'Dobro jutro Hrvatska' Ante Batinović najavio je koncert čuvenog pijanista Andrasa Schiffa, festival Brijačnicu, a spomenuo se i 'istarskog dancea' Livija Morosina.

Andras Schiff, čuveni pijanist i dirigent dolazi u zagrebačkoj dvorani Lisinski nastupit će u subotu, 16. ožujka, s Orkestrom doba prosvjetiteljstva, ali i sa svojim klavirom napravljenim daleke 1856. godine.

15. i 16. ožujka u Tvornici kulture u Zagrebu na redu je još jedna Brijačnica – događaj koji je svojevrsni nasljednik festivala Zagreb Gori ili Fiju Briju. Uz Partibrejkerse, Pankrte, Letu štuke i mnoge druge izvođače posebno će zanimljiv biti nastup člana kultne skupine Parafi Valtera Kocijančića.

Za kraj se prisjećamo istarskog dancea Livija Morosina, iako nije nije vrijeme Melodija Istre i Kvarnera:

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!