Glazbeni film Putokaza na riječkim pročeljima

24.03.2021.

08:58

Autor: Vijesti iz kulture/HRT

Glazbeni film Putokaza na riječkim pročeljima

Glazbeni film Putokaza na riječkim pročeljima

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Poznati glazbeni sastav Putokazi za svoj 37. rođendan iskoračio je u novu umjetničku formu. Na pročeljima zgrada u riječkim gradskim četvrtima ovih se dana prikazuje omnibus "Meandri" - četrdesetominutna filmska inačica njihova posljednjeg diskografskog izdanja.

Autorica i redateljica Gea Rajić u filmu ujedinjuje nekoliko priča s temom smrti i prolaznosti, a zahvaljujući nesvakidašnjim projekcijama umjetnost, koju je aktualna pandemija uspjela udaljiti od ljudi, dovedena je na pragove riječkih domova.

- Nestaju granice između realne zbilje i našeg umjetničkog djela i teme o kojoj progovaramo. Jednostavno, dakle, stanari trebaju izaći na svoje balkone ogrnuti se i uči u naš tih, miran i bolno lijep svijet u kojem progovaramo o životu, temi smrti i prolaznosti, a onda ući ponovno sigurno u svoj svijet s možda jednim novim pogledom o temi o kojoj progovaramo, istaknula je glazbena voditeljica Putokaza Miranda Đaković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!