"Glazbeni megahertz" HRA2 slavi 25. rođendan

13.12.2021.

15:17

Autor: Komunikacije HRT-a

Glazbeni megahertz

Glazbeni megahertz

Foto: HRA2 / HRT

Ovog prosinca emisija Drugog programa Hrvatskog radija "Glazbeni megahertz" obilježava 25. rođendan. Vrhunac rođendanskog slavlja bit će u nedjelju, 19. prosinca, od 13 do 15 sati, u sklopu kojeg slušatelje čeka i tradicionalni božićni koncert uživo glazbenog sastava Gazde s gostima.

Emisija se počela emitirati 1996. godine, a Robert Krupa, koji je od samih početaka urednik emisije, dobio je nagradu Status Hrvatske glazbene unije (HGU) za sveukupan doprinos hrvatskoj glazbi.

Voditelji te popularne glazbene emisije su dosad također bili i Mario Mihaljević, Robert Ferlin, Uršula Tolj, Monika Lelas Halmabek, Ana Ciglenečki, Mirko Fodor, Karmela Vukov Colić, a posljednju godinu s Krupom je vodi Sanja Pandurić.

Tijekom ovih 25 godina "Glazbeni megahertz" je često mijenjao ime. Tako je u počecima naziv emisije bio Crven, pa Bijeli plavi, a kasnije i Krupni megahertz. Prepoznali su je mnogi slušatelji i brojni glazbenici koji rado u njoj gostuju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!