11:38 / 24.01.2020.

Autor: D.P./HRT

Goran Navojec: Strašno mi je neugodno snimati ljubavne scene

Foto: Renato Branđolica/HRT

Foto: Renato Branđolica/HRT

Foto: - / HRT

U ovotjednom izdanju HRT-ova talk showa 5.com s Danielom gostovali su naš popularni glumac Goran Navojec i glazbena legenda Vlado Kalember.
U ovotjednom izdanju HRT-ova talk showa 5.com s Danielom gostovali su naš popularni glumac Goran Navojec i glazbena legenda Vlado Kalember.

Na početku emisije Navojec je najavio novu dramsku seriju "Nestali" koja se od 3. veljače počinje prikazivati na Hrvatskoj televiziji, a u kojoj glumi jednu od glavnih uloga. - To je serija od četiri epizode ratne tematike, scenarist je Joško Lokas. Riječ je o šestorici hrvatskih vojnika koji su desetak dana uoči Oluje ostali iza neprijateljskih linija odsječeni od svoje jedinice.

Na to je vrckava Daniela iskoristila priliku i pohvalila Goranov izgled, a on je rekao da su za sve "krive" pripreme i snimanje serije.

- Imali smo obuku tri mjeseca, tako da smo bili maksimalno utrenirani. Tu je krenula preobrazba, a i stao sam malo s jelom i pićem. Naime, ja sam čuo da se čovjek treba hidratizirati pa sam to stalno i radio, ispričao je i nasmijao goste u studiju. 

Vladu Kalembera Daniela je predstavila kao "svirača, pjevača, skladatelja i ljubimca žena". Glazbeni veteran "promukloga" glasa, kako ga mnogi zovu, karijeru je počeo 1978. godine u grupi Srebrna krila. Otkrio je tajnu svojeg postojanog stasa i specifičnoga glasa te ispričao što su o njegovu vokalu govorili na početku karijere. - Rekli su mi da držim glavu u frižideru prije nastupa te da zato imam takav glas.

Goran se požalio kako usprkos brojnim ulogama, još uvijek nije dobio ni jedno pismo obožavateljice, dok je za Vladu Daniela rekla "da je morao imati svoga vlastitog poštara".

- Nisam brojio pisma. To je bilo takvo vrijeme, bilo je vrlo važno svirati u bendu. Kad sam imao dugu kosu i svirao gitaru, curama sam bio fora. Eto, tako sam se zapalio i gorim do danas, ispričao je.

Bila je to prigoda i da se napokon dozna jesu li članovi Srebrnih krila uistinu snimali albume goli ili je to samo "urbana legenda".

- U to su vrijeme klime bile glasne pa smo ih isključivali dok se snimalo. Bilo je ljeto i vruće u studiju, pa se klavijaturist počeo skidati. Mi smo mu dobacivali da ide do kraja, a on nama da može ako ćemo i mi. Tako smo svi završili u gaćama, ispričao je Vlado.

Od Gorana smo saznali i da je kao mali želio biti dimnjačar. - Bilo je to zbog Borisa Dvornika u Kapelskim kresovima. To je bio čovjek čije su glumačko znanje i pojavnost u meni probudili tu želju. Meni je Boris bio predivan glumac.

Zatim je prepričao dvije "vatrene zgode" iz života, kad su morali intervenirati vatrogasci te usput otkrio da je snimao i razodjeven.

- Bilo je neugodno. Snimanje ljubavnih scena je meni strašno neugodna stvar. Oko tebe ima puno ljudi i zato je nas dečke jako sram. To je za mene jedna nezgodna situacija, ispričao je.

No, tu pikanterijama nije bio kraj. Inspirirana Daniela nije se dala zaustaviti te je raspoložene goste u jednom trenutku pitala jesu li ikad odbili ponude obožavateljica. Goran je rekao da je, dok je Vlado sramežljivo priznao da nije.

U glazbenom dijelu emisije Navojec je uz Geline "prisavske dečke" otpjevao jedan medley hitova Srebrnih krila, a Vlado Kalember svoj veliki hit Dolina našeg sna i zadnji hit Srebrnih krila Je li ti žao zbog nas.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!