16:31 / 30.04.2020.

Autor: Mario Kurevija/T.D./Regionalni Dnevnik/HRT

Gospić: Zaposlenici bolnice plesom dižu moral

-

-

Foto: - / -

Opušteni i rasplesani. Ali držeći se razmaka pozvali su Ličane da izdrže još malo i paze na zdravlje.
Opušteni i rasplesani. Ali držeći se razmaka pozvali su Ličane da izdrže još malo i paze na zdravlje.

- Ideja je došla čisto spontano, da se malo izrelaksiralo iz napora koji nas stvarno iscrpljuje, da damo malo ljudima poticaj na novu energiju da ih digne, objašnjava Lucija Starčević, glavna sestra Covid odjela OB Gospić.

Nisu imali mnogo vremena za vježbanje. Imali su samo dvije probe ispred bolnice, no osmijeh i malo predaha svima je dobro došlo.

- Za zaboraviti ovaj naporan tempo rada, pogotovo u ovoj situaciji kad radimo u Covid ambulantama gdje smo izolirani i sam ples je jedan vid opuštanja i dapače pridonio je svima nama da se okupimo barem na tih pol sata svi, kaže Marijana Horvat, medicinska sestra OHBP Gospić.

Ravnateljica bolnice ističe da su Ličani pokazali veliku razinu razumijevanja u ovoj pandemiji. Poziva ih da i dalje budu odgovorni.

- Da misle na sebe na svoje zdravlje, a i evo da zapravo pridonose da ovi naši medicinski djelatnici koji su puna dva mjeseca radili na svim zahtjevnim radilištima, brinuli se o svim pacijentima, da malo odahnu, govori Sandra Čubelić ravnateljica OB Gospić.

Dokaz tomu je činjenica da u Ličko-senjskoj županiji dvanaesti dan zaredom nema novooboljelih, te se nastavlja povoljna epidemiološka situacija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!