17:14 / 02.11.2018.

Autor: T.V./HRT

Grand Gourmet - natjecanje konobara, barista, barmena i restorana

-

-

Foto: - / -

Održat će se od 6. do 8. studenog u Makarskoj. Cilj mu je promocija, edukacija i usavršavanje ugostiteljskih djelatnika.
Grand Gourmet međunarodni je festival u sklopu kojega se održava pojedinačno natjecanje konobara, barmena, barista, timova konobar-kuhar, te ugostiteljskih objekata. Održat će se od 6. do 8. studenog u Makarskoj.

Pobjednik međunarodnog natjecanja bermena Trofej Bleda jest Jure Vojković. Svoje znanje i vještinu predstavio je novinarima. "Najveće zadovoljstvo je viditi sretnog gosta, zadovoljnog gosta s onim što mi barmeni prezentiramo i na koji način pripremamo barsku mješavinu za barom, jer mi smo jedna od razglednica u našem turizmu, ističe Jure.

Rezervirano je i posebno vrijeme za srednje škole, njihovu edukaciju  i  natjecanja. Individualno natjecanje je zamišljeno kao mogućnost prezentacije osobnosti i kvalitete konobara, dok je posebnost timskog natjecanja  zajednički rad kuhara koji priprema zadana jela za 4 osobe i konobara koji ista jela poslužuju. Svaki dan festivala će u jutarnjem dijelu biti posvećen predavanjima, edukacijama i treninzima, a u poslijepodnevnom dijelu natjecanjima i izložbama.

Glavni cilj projekta je promocija, edukacija i usavršavanje ugostiteljskih djelatnika, njihovih znanja i vještina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!