16:47 / 11.09.2021.

Autor: Hina/V.M.

Grand Prix Four River Film Festivala Španjolcu Jordiju Sanzu

Atmosfera s dodjele nagrada

Atmosfera s dodjele nagrada

Foto: Four River Film Festival / Facebook

Grand Prix Four River Film Festivala osvojio je španjolski film "Zalij mi cvijeće" u režiji Jordi Sanz zbog ozbiljnog pristup intimnoj temi koja je ispričana preciznim, autentičnim i pronicljivim filmskim sredstvima, priopćili su organizatori.


Dodjelom nagrada zatvorene su u Karlovcu ovogodišnje manifestacije 26. Filmska revija mladeži za domaću i 14. FourRiver Film Festival za inozemnu filmsku produkciju srednjoškolske generacije autora.


Nagrada publike otišla je filmu "Pisac" čiju režiju potpisuju učenici Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju iz Zagreba. Žutu zastavu koja se dodjeljuje za film koji svojim temama i pričama najuspješnije i najuvjerljivije osuđuje nasilje, primio je film "Pokreni solidarnost" Medicinske škole Osijek.


Suorganizatori revije i festivala su Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac.


- Da je Four River Film Festival postao globalni festival i važna platforma za rad, djelovanje, poticanje i daljnje motiviranje filmskog stvaralaštva mladih potvrđuje 1415 prijava, zanimljivih i kvalitetnih filmova iz preko 50 zemalja svijeta, sa svih kontinenata, unatoč nepovoljnim i kriznim događanjima, navodi se u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!