16:45 / 11.06.2020.

Autor: Ante Raić/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Grički top obilježio početak Ljeta na Strossu

-

-

Foto: - / -

Pozornicom će od sutra postati zagrebački Gornji grad. Počinje Ljeto na Štrosu.
Pozornicom će od sutra postati zagrebački Gornji grad. Počinje Ljeto na Strossu.

Sasvim uobičajeno - točno u podne puknuo je Grički top. A samo minutu kasnije organizatori Ljeta na Strossu otvorili su pjenušac.

- Bit će nam veliko zadovoljstvo nakon krize ove koja je bila ugostiti sve naše Zagrepčane, Zagrepčanke, goste Grada, turiste, ako ih bude, govori Zlatko Petrović-Pajo, "Kraljevi ulice".

Nakon što su posjetitelji prošlog ljeta Muzej zagrebačkih riječi iznimno dobro prihvatili, ove je godine postav proširen i minijaturama.

- Mi smo se odlučili ove godine otvoriti jedan novi odjel. Budući da su ovdje blizu Klovićevi dvori, otvorili smo ovdje muzej pravih malih minijatura, moći ćete ih pogledati, imamo čak i lupu da ih bolje vidite, rekao je Zlatan Jaganjac, organizator "Ljeta na Strossu".

Uz sve to, na ulazu u Stross je i atelje, u kojem svoje ilustracije predstavlja Irena Sophia. Ona je samo jedna od mnogobrojnih gostiju koji će izlagati na Gornjem gradu.

-  Osim mene, ovdje imamo i Bum-atelje, što je u stvari super stvar, gdje lokalni akademski umjetnici dolaze i predstavljaju svoje radove na ulici. Otvorenje nam je srijedom, točno u 12, kad pukne Grički top, zato se zove Bum-atelje, naglašava Irena Sophia, ilustratorica.

Ljeto na Strossu počinje večeras koncertom grupe La Papa, a prava poslastica sprema se sutra, kada će nastupiti legendarni 91-godišnji Stjepan Jimmy Stanić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!