07:45 / 15.01.2018.

Autor: HRT

Harrods će ukloniti skulpturu princeze Diane i Dodija Al-Fayeda

-

-

Foto: - / -

Skulptura izrađena u bronzi pod nazivom "Nevine žrtve" bit će vraćena Mohamedu Al-Fayedu, koji ju je naručio nakon tragične smrti para u Parizu .
Luksuzna londonska robna kuća Harrods u subotu je najavila uklanjanje skulpture koja predstavlja princezu Dianu i njezina partnera Dodija Al-Fayeda, a postavio ju je bivši vlasnik Harrodsa i Dodijev otac, Mohamed Al-Fayed.

Skulptura izrađena u bronzi pod nazivom "Nevine žrtve" bit će vraćena Mohamedu Al-Fayedu, koji ju je naručio nakon tragične smrti para u automobilskoj nesreći u Parizu 31. kolovoza 1997.

Ispred londonske robne kuće statua je postavljena 2005., a na tom je mjestu ostala i nakon prodaje Harrodsa tvrtki Qatar Holding.

No direktor robne kuće Michael Ward ocijenio je kako je vrijeme da se statua ukloni, podsjetivši da su Dianini sinovi William i Harry, u znak sjećanja na majku naručili izradu njezine skulpture koju će izraditi kipar Ian Rank-Broadely, a 2019. će biti izložena u vrtu Kensingonske palače u kojoj je princeza živjela.

Vrlo smo ponosni što smo odigrali svoju ulogu u slavljenju života princeze Diane i Dodija Al-Fayeda, kazao je Ward. Najavljujući izradu i postavljanje nove službene statue princeze Diane u Kensingtonskoj palači, smatramo kako je trenutak da ovu skulpturu vratimo gospodinu Al-Fayedu te da pozovemo javnost da princezi oda počast u vrtu palače, kazao je.

Glasnogovornik Mohameda Al-Fayeda za The Times je rekao da je zahvalan što je statua postavljena ispred robne kuće ondje ostala tako dugo. Milijunima ljudi omogućila je da odaju počast dvjema iznimnim osobama i da ih se sjete. Došao je trenutak da se statua vrati kući, kazao je Al-Fayed.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!