11:39 / 15.02.2021.

Autor: Vijesti iz kulture/HRT

HNK Osijek darovao koncert za Dan zaljubljenih

Valentinovo u HNK Osijek

Valentinovo u HNK Osijek

Foto: Vijesti iz kulture / HRT

Unatoč izazovima, osječko Hrvatsko narodno kazalište i ove je godine publici darovalo koncert u povodu Dana zaljubljenih. 

U posebnim okolnostima muziciranja, u večeri ljubavi nastupili su operni solisti uz klavirsku pratnju u pomno biranom pjevačkom programu - od ljubavnih dueta iz poznatih opera preko mjuzikla pa do dobro znanih dueta popularne glazbe. 


Nastupio je i gudački kvartet osječkog HNK, nastao u pandemiji, a koncert i izjave solista zabilježila je kamera Vijesti iz kulture:

Puni energije i emocija svoje su umijeće, spremnost i želju za nastupima iznova potvrdili svi osječki umjetnici.


- U svakom slučaju, svi smo pogođeni krizom, ali pokušali smo se organizirati malo drugačije. Karakteristično je, barem za ovaj pjevački dio, to što smo se bazirali na duetima i uspjeli režijski to ukomponirati, rekao je Robert Adamček, solist Opere HNK u Osijeku.


Solistica Opere HNK u Osijeku Katarina Toplek otkrila je, pak, da je njoj najdraži duet ''Život je lijep'' iz Dunda Maroja.


- Nekako je to i sukus našeg života i nekako je to svima najljepša i najtužnija skladba jer svi plačemo, izjavila je Katarina Toplek.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!