14:03 / 17.04.2020.

Autor: Vijesti iz kulture/V.M./HRT

HNK Varaždin bilježi tisuće pregleda

-

-

Foto: - / -

Varaždinsko Hrvatsko narodno kazalište među prvima se pridružilo teatrima koji su svoje predstave ponudili online. ‘Čini barona Tamburlana’ jedna je od najgledanijih.
Varaždinsko Hrvatsko narodno kazalište među prvima se pridružilo teatrima koji su svoje predstave ponudili online. ‘Čini barona Tamburlana’ jedna je od gledanijih.

Kako je misija varaždinskog HNK-a i istraživati, pronalaziti i postavljati baštinu kajkavskog jezičnog izražaja, prošle godine premijerno je izvedena hrvatska komedija iz 18. stoljeća ‘Čini barona Tamburlana’ u režiji Krešimira Dolenčića.

Ta je predstava postala najizvođenija i najprodavanija u zadnjih 20 godina, a sada na društvenim mrežama i YouTube kanalu kazališta, jedna je od gledanijih.- Imamo između 1000 i 1500 pregleda, a sve predstave do 7000 pregleda. Primamo prekrasne komentare, bodre nas, vole nas. Mislim da je kultura nešto što nas spaja i nadopunjuje, poručila je intendantica varaždinskog HNK-a Jasna Jakovljević.

I redatelju Krešimiru Dolenčiću je jako drago da predstava među gledanijima online: Pisana je na književnom kajkavskom jeziku i veliko mi je veselje bilo raditi tu predstavu. Beskrajno sam uživao u radu s ansamblom, izjavio je Dolenčić za Vijesti iz kulture.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!