11:13 / 16.06.2020.

Autor: P.F./Hina

Hollywood pokreće filmsku produkciju s Avatarom i Jurskim svijetom

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

Kamere bi se u studijima Pinewood, gdje se nastavlja produkcija filma "Jurski svijet: Dominion", ponovno trebale postaviti 6. srpnja. Snimanja će se provoditi uz vrlo rigorozne mjere sigurnosti.
Nakon tromjesečne stanke zbog pandemije koronavirusa, tvrtka Universal ponovno pokreće snimanja u u Velikoj Britaniji, gdje se nastavlja produkcija filma "Jurski svijet: Dominion". 

Kamere bi se u studijima Pinewood ponovno trebale postaviti 6. srpnja, potvrdili su iz Universala, a snimanja će se provoditi uz vrlo rigorozne mjere sigurnosti.

Bit će to jedna od prvih većih filmskih produkcija koja ponovno započinje s radom nakon početka snimanja filma Jamesa Camerona "Avatar" za 20th Century Studios. Ono je nastavljeno u ponedjeljak na Novom Zelandu. Producent filma Jon Landau, glumci i ostali članovi filmske ekipe po povratku na Novi Zeland dva su tjedna proveli u karanteni.

Rad na filmu "Jurski svijet: Dominion", u kojemu glavne uloge imaju Chris Pratt i Bryce Dallas Howard, naprasno je prekinut sredinom ožujka zbog pandemije koronavirusa.

Nove mjere uključuju dvotjednu karantenu za glumce i članove filmske ekipe koji stižu u Veliku Britaniju te često provođenje testiranja na koronavirus, na antitijela i svakodnevno mjerenje tjelesne temperature.

Na setovima će se postaviti 150 punktova za dezinfekciju ruku, a uspostavit će se i "zelena zona" u kojoj će glumci biti podvrgnuti rigoroznijem testiranju, kazali su predstavnici Universala. "Jurski svijet: Dominion" u kinima bi se trebao početi prikazivati u lipnju 2021.

Holivudski portal Deadline, koji je prvi objavio vijest o nastavku snimanja piše da će Universal na sigurnosne mjere utrošiti oko pet milijuna dolara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!