14:01 / 13.07.2021.

Autor: HRT Komunikacije

HRT nakon EURA: Prvi od dva najveća projekta HRT-a u 2021. iznimno uspješno realiziran

EFA EURO 2020 logo

EFA EURO 2020 logo

Foto: Prijenosi na Drugom / HRT

Slavljem talijanske reprezentacije spušten je zastor na Europsko nogometno prvenstvo i još jedan veliki projekt HRT-a. Gledatelji su od 11. lipnja do 11. srpnja u programu HRT-a mogli uživo pratiti kompletan program s Europskog prvenstva – ukupno 51 utakmicu (osim utakmica u istim terminima) te kroz središnju svakodnevnu emisiju Europeo na našem drugom programu, uz brojne goste, stručne analize, reportaže, javljanja uživo i ostalo. Nikad viđeno i po mnogima specifično Europsko prvenstvo koje se održavalo u 11 različitih gradova predstavljalo je posebno velike programske i logističke izazove.

Ekipa emisije EUROPEO

Ekipa emisije EUROPEO

Foto: Vladimir Imprić / HRT

Sve utakmice bile su iznimno dobro gledane, pogotovo u prime timeu, tijekom kojeg se u posljednjih mjesec dana "gledala samo" Hrvatska radiotelevizija.

Najveću gledanost očekivano je pobudio nastup Hrvatske nogometne reprezentacije. Tako je utakmicu osmine finala Europskog prvenstva Hrvatska – Španjolska pratilo 78,2% sharea, što znači da ju je gledalo gotovo 80 posto onih kućanstava koja su obuhvaćena mjerenjem AdScannera.

A odlična je bila i gledanost finala Italija – Engleska s 28,6 % AMR-a i 74,3 % Sharea.

Ovim projektom HRT je potvrdio titulu najgledanije televizije u Hrvatskoj koji drži od kraja 2019.

Voditelj i urednik cijelog projekta bio je Stjepan Balog, voditelji emisija Ivan Dorian Molnar i Robert Ferlin, dok su sve dvoboje pratili i analizirali Robert Prosinečki, Tomislav Ivković, Igor Cvitanović, Anton Samovojska i Mario Carević, dok je za sudačka pitanja bio zadužen Marijo Strahonja.

Komentatori utakmica Vatrenih iz Velike Britanije i u kasnijoj fazi bili su Marko Šapit i Viki Ivanović, dok su još utakmice ostalih reprezentacija komentirali Luka Petrinec, Robert Jelečević, Stjepan Balog i Ivan Dorian Molnar.

Ekipa koja je pratila Hrvatsku nogometnu reprezentaciju u Velikoj Britaniji bila je: novinar Edin Mahmuljin, snimatelj Siniša Galar, tonski snimatelj Saša Anetić, producent Stjepan Krsnik, montažer Igor Šumiga.

Glavni redatelj emisije EUROPEO bio je Zoran Rogić, a osim njega redatelji emisija su bili Siniša Bulajić i Ranko Varlaj. Producenti emisije bili su Saša Mlađenović i Zvonimir Sunara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!